Κωνσταντέλλος για φωτιά σε Γλυφάδα και Βούλα: «Θα έχουμε σοβαρές ζημιές σε σπίτια» (vids)

«Είναι τόσο μεγάλη η ένταση και τόσος πολύς ο αέρας, που μόνο το θερμικό φορτίο δεν σε αφήνει να πλησιάσεις τη φωτιά», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Κωνσταντέλλος για φωτιά σε Γλυφάδα και Βούλα: «Θα έχουμε σοβαρές ζημιές σε σπίτια» (vids)

Την έκκληση για εκκένωση του ορεινού Πανοράματος, λόγω της μεγάλης φωτιάς που συνεχίζεται, τόνισε μέσα από τη συχνότητα του Open ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. “Αυτή τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία εκκένωσης και προσπαθούμε να ελέγχουμε τη φωτιά μην μπει η φωτιά στο κέντρο της πόλης, με εναέρια μέσα. Υπάρχει η πυροσβεστική, ο ΣΠΑΥ, η Πολιτική Προστασία του Δήμου, καθώς είναι τόσο μεγάλη η ένταση και τόσος πολύς ο αέρας, που μόνο το θερμικό φορτίο δεν σε αφήνει να πλησιάσεις τη φωτιά”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Επίσης, ο κ. Κωνσταντελλος τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης του κόσμου σχετικά με την εκκένωση από την οδό Υμηττού και πάνω, στο ορεινό Πανόραμα της Βούλας”. Ταυτόχρονα, ενημέρωσε πως η συγκέντρωση γίνεται στην Πλατεία Άλσους, στην Πλατεία Άγγελου Αποστολάτου και στην κεντρική πλατεία της Βούλας, πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως. “Θα έχουμε σοβαρές ζημιές σε σπίτια.”, τόνισε.

Παράλληλα, στην τηλεόραση του Open μίλησε και ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Είμαι μέσα στο μέτωπο της φωτιάς αυτή τη στιγμή, στην οδό Άτλαντος, έχει πολύ πυκνό καπνό και βλέπουμε απέναντί μας ένα σπίτι το οποίο μάλλον καίγεται, ή τουλάχιστον καίγεται η βεράντα του. Έχει πάρα πολύ αέρα”. Επίσης, ο κ. Κωνσταντάτος τόνισε πως η φωτιά ξεκίνησε από τον υποσταθμό της Γλυφάδας. “Δεν είχε καθαριστεί ο χώρος, είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: noupou