Αίτημα για εκκένωση του Πανοράματος Βούλας (vids)

Δυσκολεύει η κατάσταση στο Πανόραμα Βούλας από τη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή και ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ζήτησε άδεια εκκένωσης του οικισμού

Αίτημα για εκκένωση του Πανοράματος Βούλας (vids)

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (4/6) στην Άνω Γλυφάδα και συγκεκριμένα στους πρόποδες του Υμηττού στην περιοχή Πουρνάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ζήτησε άδεια εκκένωσης του Πανοράματος πριν από λίγη ώρα.

Μάλιστα σε διακοπές κυκλοφορίας και ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η Τροχαία στην Άνω Γλυφάδα, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη πλησίον της περιοχής Πουρνάρι.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.

Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς το βουνό και προς τη Βούλα από το τέρμα της οδού Μετσόβου απ’ όπου ξεκίνησε ενώ έχουν ενισχυθεί τα μέσα πυρόσβεσης.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ, δύο ελικόπτερα (το ένα για συντονισμό και το άλλο για κατάσβεση) και στο έδαφος 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ και εθελοντών πυροσβεστών.