Τζόνι Ντεπ - Άμπερ Χερντ: Η επόμενη μέρα της δίκης και το μέλλον τους στο Χόλιγουντ

Πώς η νίκη του Τζόνι Ντεπ υπέρ της ηθοποιού και πρώην συζύγου του θα επηρεάσει τις επαγγελματικές προοπτικές και των δύο.

Τζόνι Ντεπ - Άμπερ Χερντ: Η επόμενη μέρα της δίκης και το μέλλον τους στο Χόλιγουντ

Η δίκη για την υπόθεση Άμπερ Χερντ και Τζόνι Ντεπ έριξε αυλαία και η απόφαση του δικαστηρίου σίγουρα ευνοεί τον δεύτερο. Και αν μπορούμε να κρίνουμε από τις αντιδράσεις του κοινού στο άκουσμα της απόφασης, ένας από τους δύο υπόδικους μπορεί να κεφαλαιοποιήσει το ρεύμα που φαίνεται πως κατέχει ακόμα στον απλό κόσμο.

Το σίγουρο είναι ότι το πολύκροτο διαζύγιο, οι αλληλοκατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία και η δικαστική διαμάχη που θύμισε περισσότερο reality στοίχισε για τις καριέρες των δύο ηθοποιών. Από τη μια, ο πρωτοκλασάτος Ντεπ έχασε ρόλους από ταινίες και χάθηκε από το star system, από την άλλη η Χερντ – η οποία ούτως ή άλλως δεν είχε το ίδιο επαγγελματικό εκτόπισμα με τον πρώην σύζυγό της – στερήθηκε πολλές ευκαιρίες.

Οι ρόλοι που χάθηκαν

Και οι δύο έθεσαν την καριέρα τους και τις μελλοντικές τους ευκαιρίες στο επίκεντρο της δίκης. Εξάλλου, η υπόθεση αφορούσε κατηγορίες για δυσφήμιση, με την κάθε πλευρά να προσπαθεί να δείξει ότι η φήμη και η καριέρα της καταστράφηκε από την άλλη.

Ο 58χρονος ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι εξαιτίας του άρθρου της Xερντ στην Washington Post, όπου περιέγραφε τον εαυτό της ως «θύμα ενδοοικογενειακής βίας», έχασε την ευκαιρία να εμφανιστεί στην 6η ταινία των «Πειρατών της Καραϊβικής», ενώ αναγκάστηκε να παραιτηθεί και από τη σειρά ταινιών «Fantastic Beasts» με τον Μαντς Μίκελσεν να τον αντικαθιστά. Συνολικά, ισχυρίστηκε ότι έχασε περίπου 40 εκατ. δολάρια εξαιτίας των κατηγοριών της 36χρονης.

Από την πλευρά της, η Άμπερ Χερντ ανέφερε ότι πάλεψε με νύχια και με δόντια να κρατήσει τον ρόλο της στην ταινία «Αquaman 2», ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έχει δουλέψει σε μόλις μία ακόμη ταινία.

Τζόνι Ντεπ – Άμπερ Χερντ: Η επόμενη μέρα της δίκης και το μέλλον τους στο Χόλιγουντ-1

Και στις δύο περιπτώσεις, βέβαια, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, όπως αποδείχτηκε από τις καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη. Ο Ντεπ, ούτως ή άλλως, επέδειξε απρεπή συμπεριφορά κατά τα γυρίσματα των προηγούμενων ταινιών των «Πειρατών της Καραϊβικής» και τελικά παραδέχτηκε ότι θα απέρριπτε τον ρόλο, αν του τον πρότειναν. Ο ρόλος της Χερντ στο «Aquaman 2» περιορίστηκε αρκετά λόγω «έλλειψης χημείας» με τον συμπρωταγωνιστή της, Τζέισον Μομόα.

Θα «αναστήσει» η νίκη του Ντεπ την καρίερα του;

Μπορεί αρκετοί να μην περίμεναν την απόφαση υπέρ του Τζόνι Ντεπ, αλλά πολλοί άνθρωποι του Χόλιγουντ είχαν προβλέψει ότι οι ευκαιρίες και για τους δύο ηθοποιούς θα ήταν περιορισμένες, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της δίκης.

Στην περίπτωση του Ντεπ, οι κατηγορίες που τον βαραίνουν για ενδοοικογενειακή βία – αν και δεν έχει υπάρξει ακόμη ποινική δίωξη – είναι πολύ σοβαρές. Δύσκολα θα εργαστεί σε κάποια μεγάλη ταινία, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις τόσο από τους εργαζόμενους, όσο και από μερίδα του κοινού.

Από την άλλη, όπως φάνηκε από τις περιπτώσεις του Μελ Γκίμπσον και του Κέβιν Σπέισι, μπορεί να βρει δουλειά σε μικρότερες, ανεξάρτητες παραγωγές. Ο ίδιος ο Ντεπ έχει δείξει την προτίμησή του σε τέτοιες ταινίες.

Βέβαια, το ρεύμα υπέρ του ηθοποιού στα social media σίγουρα δεν θα μείνει απαρατηρήτο από κάποιους παραγωγούς: υπάρχει αγορά και κοινό εκεί έξω που θέλει ακόμα να βλέπει τον Τζόνι Ντεπ.

Αρκετοί άνθρωποι στο Χόλιγουντ είναι υπέρ του πρωταγωνιστή του «Ψαλιδοχέρη», αν και δεν το λένε ανοιχτά. Πολλοί πιστεύουν ότι θα δουλέψει ξανά και ότι με μια καλή ταινία θα μπορέσει να ορθοποδήσει, καθώς ο κόσμος τον αγαπάει ακόμα.

Από την άλλη, η Άμπερ Χερντ μάλλον δεν θα είναι τόσο τυχερή. Ούτως ή άλλως, όπως ήδη αναφέρθηκε, η καριέρα της αποτελούνταν κυρίως από δευτερεύοντες ρόλους και είχε ενισχυθεί κυρίως επειδή ήταν παντρεμένη με τον Ντεπ. Πλέον, η 36χρονη έχει ισχυρότερο εκτόπισμα ως ακτιβίστρια και «φωνή» για την ενδοοικογενειακή βία παρά ως ηθοποιός.

Βέβαια και ο Τζόνι Ντεπ μπορεί να δει μια ενδεχόμενη αναβίωση της καριέρας του να καταστρέφεται και πάλι, αν ποτέ του ασκηθεί ποινική δίωξη έπειτα από τις κατηγορίες της πρώην συζύγου του για ενδοοικογενειακή βία.

πηγή: kathimerini.gr