Στο Δαφνί κατέληξε ο ένοπλος του Συντάγματος

Ο ένοπλος του Συντάγματος που απειλούσε με «πραξικόπημα» κατέληξε στο Δαφνί με εισαγγελική εντολή

Στο Δαφνί κατέληξε ο ένοπλος του Συντάγματος

Ξημερώματα Τρίτης (31/05) ένας 37χρονος βρέθηκε μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα και απειλούσε κατά πάντων με καραμπίνα. Ο 37χρονος ύστερα από μιάμιση ώρα (σ.σ: 4:40 το πρωί) συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.


Στη συνέχεια ο ένοπλος που απειλούσε με… «πραξικόπημα», με εισαγγελική εντολή μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, στο Δαφνί, προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς η κατάστασή του, αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή κάθε προσπάθεια επικοινωνίας με τον «δικαστή της αβύσσου» (όπως χαρακτήριζε τον εαυτό του σε ανάρτηση στα social media) ήταν άκαρπη.

Χωρίς άδεια και… φυσίγγια η καραμπίνα

Τώρα, ο 37χρονος όταν ανέβηκε στην πλατεία μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη περίπου στις 03:00 το βράδυ, είχε στην κατοχή του μια δίκαννη καραμπίνα με αποτέλεσμα να προκαλέσει ανησυχία στους αστυνομικούς για την εξέλιξη των γεγονότων.

Έτσι, δόθηκε άμεσα εντολή να απομακρυνθούν οι Εύζωνες που βρίσκονταν στις σκοπιές, ενώ παράλληλα οι αστυνομικοί απέκλεισαν κάθε χώρο προκειμένου να μην υπάρξουν τραυματισμοί.

Ειδικές δυνάμεις της ΕΜΑΚ, αλλά και διαπραγματευτές έσπευσαν αμέσως στην περιοχή και ξεκίνησαν συνομιλίες με τον 37χρονο, οι οποίες είχαν θετικά αποτελέσματα έπειτα από σχεδόν δύο ώρες.

Λίγο μετά τις 05:00 το πρωί, ο άνδρας πείσθηκε να αφήσει το όπλο που κρατούσε και τότε οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

Όπως αποδείχθηκε λίγες ώρες αργότερα, η καραμπίνα δεν ήταν δηλωμένη, με τον 37χρονο να την έχει στην κατοχή του παράνομα.

Στοιχεία από enikos.gr