Ιράν: Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάληψη των ελληνικών τάνκερ (vids)

Βίντεο που κυκλοφορεί στα social media δείχνει καρέ καρέ την επιχείρηση κατάληψης των ελληνικών τάνκερ στον Περσικό κόλπο  

Ιράν: Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάληψη των ελληνικών τάνκερ (vids)

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν μετέδωσαν βίντεο με σκηνές από την κατάληψη των ελληνικών τάνκερ στον Περσικό κόλπο, όπως αναφέρουν σχετικές αναρτήσεις που κυκλοφορούν στα social media. Σύμφωνα πάντα με όσα δείχνουν οι συγκεκριμένες αναρτήσεις φαίνεται καρέ καρέ η επιχείρηση, με τους οπλισμένους άνδρες να αποβιβάζονται από ελικόπτερα στο κατάστρωμα των πλοίων και να εισβάλουν στη γέφυρα.

Στο Delta Poseidon επιβαίνουν 25 άτομα πλήρωμα μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, και στο Prudent Warrior 23 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων 8 Έλληνες και ένας Κύπριος.

Τόσο το Delta Poseidon όσο και το Prudent Warrior τελούν υπό κατάληψη από τους Φρουρούς της Επανάστασης, με το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας να αναφέρει ότι τα μέλη των πληρωμάτων είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, το Prudent Warrior βρίσκεται αγκυροβολημένο στο ιρανικό λιμάνι Bandar Abbas, ενώ το Delta Poseidon παραμένει προς το παρόν στην ίδια θέση στον Περσικό κόλπο.

Μήνυμα ΗΠΑ

Νωρίτερα ο Άντονι Μπλίνκεν καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την κατάληψη των ελληνόκτητων πλοίων από το Ιράν. «Η συνεχιζόμενη παρενόχληση σκαφών από το Ιράν και η παρέμβαση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες ναυσιπλοΐας αποτελούν απειλή για τη θαλάσσια ασφάλεια και την παγκόσμια οικονομία», ανέφερε.

Ο Μπλίνκεν δήλωσε ακόμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται στο πλευρό του συμμάχου τους στο ΝΑΤΟ «απέναντι σε αυτή την αδικαιολόγητη κατάσχεση».

Πηγή: in.gr