ΕΛΑΣ: Πρώτες συλλήψεις μελών διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών - Κατασχέθηκε κοκαΐνη 57 κιλών (vid)

Συνελήφθη από την Αστυνομία ένας αλλοδαπός, ως μέλος διεθνούς σπείρας ναρκωτικών, στο Λουτράκι Κορινθίας.

ΕΛΑΣ: Πρώτες συλλήψεις μελών διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών - Κατασχέθηκε κοκαΐνη 57 κιλών (vid)
ΦΩΤΟ Αρχείου

Συνελήφθη χθες στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφαλείας Αττικής, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών του Γραφείου DEA της Πρεσβείας των Η.Π.Α στην Αθήνα, 45χρονος Βρετανός μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης, για κατοχή μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης με σκοπό την διακίνησή της στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με την δράση διεθνούς εγκληματικού δικτύου, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούντο στην αποθήκευση, φύλαξη, μεταφορά και πώληση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στην Ελλάδα, εντοπίστηκε ο 45χρονος και πιστοποιήθηκε η δράση του ως μέλους του κυκλώματος.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη έπειτα από ειδική αστυνομική επιχείρηση στο Λουτράκι Κορινθίας. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα, που χρησιμοποιούσε ως χώρο απόκρυψης και διακίνησης ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 49 συσκευασίες, που έφεραν το λογότυπο «23» και περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού βάρους 57 κιλών και 215 γραμμαρίων. Επίσης κατασχέθηκαν 225 ευρώ και 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛΑΣ, η ποσότητα που κατασχέθηκε υπερβαίνει το ποσό του 1.500.000 ευρώ. Σημειώνεται, επίσης, ότι από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών έχει ήδη αναπτυχθεί διεθνής συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη και των υπολοίπων μελών του εγκληματικού δικτύου. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθο.

naftemporiki.gr