Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς – Το πρόγραμμα του ισχυρού άνδρα της Microsoft

Στην Ελλάδα βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής (27/5), όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς – Το πρόγραμμα του ισχυρού άνδρα της Microsoft

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Μπιλ Γκέιτς προσγειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (27/5) στο «Ελ. Βενιζέλος». Ο συνιδρυτής της Microsoft έφτασε στην Αθήνα με ιδιωτικό αεροσκάφος στον VIP τομέα του αεροδρομίου.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Σόνια Φίλη, βρέθηκε νωρίτερα έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου υπήρχε κινητικότητα και λίγο αργότερα έφτασε ο Αμερικανός μεγιστάνας.

Κατά τις πληροφορίες της ΕΡΤ, ο Μπιλ Γκέιτς θα μείνει για λίγες μέρες και πιθανόν να επισκεφθεί κάποια νησιά.

Ποιος είναι ο Μπιλ Γκέιτς

Κατά τη διάρκεια της πορεία του στη Microsoft, ο Γκέιτς κατείχε τις θέσεις του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου (CEO), του προέδρου και του επικεφαλής λογισμικού, ενώ ήταν επίσης ο μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος μέχρι τον Μάιο του 2014.

Τον Ιούνιο του 2008, ο Γκέιτς πέρασε σε ρόλο μερικής απασχόλησης στη Microsoft και αφιερώθηκε στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το φιλανθρωπικό ίδρυμα που ίδρυσαν ο ίδιος και η τότε σύζυγός του, Μελίντα Γκέιτς, το 2000. Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Microsoft τον Φεβρουάριο του 2014 και ανέλαβε νέα θέση ως σύμβουλος τεχνολογίας για την υποστήριξη του νεοδιορισθέντος Διευθύνοντος Συμβούλου Satya Nadella. Τον Μάρτιο του 2020, ο Γκέιτς εγκατέλειψε τις θέσεις του διοικητικού συμβουλίου στη Microsoft.

Από το 1995 έως το 2017, κατείχε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο του Forbes, κάθε χρόνο εκτός από την περίοδο 2010 έως 2013.