Τέλος εποχής για τους τηλεφωνικούς θαλάμους στη Ν. Υόρκη

Ξηλώθηκε και ο τελευταίος τηλεφωνικός θάλαμος που βρισκόταν σε δρόμο του Μανχάταν

Τέλος εποχής για τους τηλεφωνικούς θαλάμους στη Ν. Υόρκη

Tέλος εποχής για τους τηλεφωνικούς θαλάμους που λειτουργούσαν με κέρματα στη Νέα Υόρκη καθώς την Δευτέρα δημοτικοί υπάλληλοι "σήκωσαν" τον τελευταίο που βρισκόταν σε δρόμο του Μανχάταν.

Νέα Υόρκη: Τέλος εποχής για τα δημόσια τηλέφωνα - Ξηλώθηκε το τελευταίο

Η Νέα Υόρκη άρχισε να αντικαθιστά τους τηλεφωνικούς θαλάμους με σημεία δωρεάν πρόσβασης στο ίντερνετ από το 2015.

"Ως ντόπιος Νεοϋορκέζος, το να αποχαιρετάς το τελευταίο τηλεφωνικό θάλαμο του δρόμου είναι γλυκόπικρο λόγω της θέσης που κατείχαν τα τηλέφωνα αυτά στην πόλη για δεκαετίες", δήλωσε ο Μάθιου Φρέιζερ, επίτροπος του γραφείου τεχνολογίας και καινοτομίας της Νέας Υόρκης.

"Όπως περάσαμε από το άλογο και το καρότσι στο αυτοκίνητο και από το αυτοκίνητο στο αεροπλάνο, η ψηφιακή εξέλιξη έχει προχωρήσει από καρτοτηλέφωνα σε κιόσκια wifi υψηλής ταχύτητας για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καθημερινών αναγκών επικοινωνίας μας" ανέφερε ο ίδιος.

Στη Νέα Υόρκη λειτουργούσαν πάνω από 6.000 τηλεφωνικοί θάλαμοι οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από κιόσκια που παρέχουν Wi-Fi και σημεία φόρτισης κινητών σε όλους τους χρήστες, δωρεάν.

Ο τελευταίος τηλεφωνικός θάλαμος δεν θα καταλήξει σε κάποια χωματερή, αναφέρει ο Guardian, αντιθέτως θα μεταφερθεί στο μουσείο της πόλης της Νέας Υόρκης ως μέρος έκθεσης για την μορφή της πόλης πριν από την έλευση των υπολογιστών.