Φεύγουν από την Ευελπίδων το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Αθηνών

Οι υπηρεσίες του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών μεταστεγάζονται σε κτίριο επί των οδών Κυρίλλου Λουκάρεως, Κάλβου, Αν. Δέγλερη και λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Φεύγουν από την Ευελπίδων το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Αθηνών

Τη μεταστέγαση του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας σε χώρο κοντά στο κτίριο του Αρείου Πάγου ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η μεταστέγαση του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών, από τις εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Ευελπίδων που βρίσκονται σήμερα σε χώρο πλησίον του Δικαστικού Μεγάρου του Αρείου Πάγου, επί των οδών Κυρίλλου Λουκάρεως, Κάλβου, Αν. Δέγλερη και λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η κατασκευή του έργου είναι ενταγμένη στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αφορά:

• Στην ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου για τις ανάγκες του Πρωτοδικείου Αθηνών μικτής επιφάνειας (δόμησης) 40.000 τμ, περίπου.

• Στην ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου για τις ανάγκες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μικτής επιφάνειας (δόμησης) 10.000 τμ, περίπου.

• Στη λειτουργική ανακατασκευή και στατική ενίσχυση του υφιστάμενου υπόγειου χώρου τριών επιπέδων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν την έγκριση είχε προηγηθεί η υπογραφή σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για την ωρίμανση του έργου, πριν την υπαγωγή του στην Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ.

«Η Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα ενέκρινε σήμερα τη μεταστέγαση των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων σε νέες, υψηλής αισθητικής εγκαταστάσεις, που δημιουργούν μαζί με τις υφιστάμενες υποδομές του Αρείου Πάγου και του Εφετείου Αθηνών ένα ενιαίο και λειτουργικό πολεοδομικό συγκρότημα για τη Δικαιοσύνη στο κέντρο της Αθήνας» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.