Ευλογιά των πιθήκων: Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέλαβε το ύποπτο κρούσμα

Το περιστατικό έχει αναλάβει ο καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας -Λοιμώξεων, Αναστασία Αντωνιάδου

Ευλογιά των πιθήκων: Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέλαβε το ύποπτο κρούσμα

Σε εγρήγορση βρίσκεται ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την ευλογιά των πιθήκων και τον εντοπισμό του πρώτου ύποπτου κρούσματος στη χώρα μας.

Πρόκειται για τουρίστα που ήρθε στην Ελλάδα από τη Βρετανία και ο οποίος, μαζί με τη συνοδό του που είναι ασυμπτωματική, νοσηλεύονται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Το περιστατικό έχει αναλάβει ο καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας -Λοιμώξεων, Αναστασία Αντωνιάδου.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έχουν σταλεί στο εργαστήριο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη θα είναι διαθέσιμα αύριο, Δευτέρα.

Με κάψουλα η αεροδιακομιδή

Φωτογραφίες από την αεροδιακομιδή του πρώτου ύποπτου κρούσματος της ευλογίας των πιθήκων στη χώρα μας, που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, είδαν την Κυριακή το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το kefaloniapress, λίγο μετά τις 11 το βράδυ του Σαββάτου προσγειώθηκε το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας για να παραλάβει το ζευγάρι των τουριστών. Οι δύο τουρίστες μεταφέρθηκαν μέσα σε ειδικές κάψουλες.