Αλμυρό το μπάνιο στις πλαζ της Αττικής

Η θάλασσα της Αττικής θα φανεί λίγο πιο αλμυρή στον λουόμενο με τις τιμές εισόδου στις οργανωμένες παραλίες

Αλμυρό το μπάνιο στις πλαζ της Αττικής
” Xρυσή” είναι η βουτιά στην Αττική, καθώς το κόστος για να απολαύσει κανείς το μπάνιο του σε μια από τις πολυσύχναστες οργανωμένες παραλίες της αγγίζει σχεδόν το βασικό ημερομίσθιο του κατώτατου μισθού (31,85 ευρώ).Η ΕΡΤ παρουσιάζει τον νέο τιμοκατάλογο με τις προσφερόμενες υπηρεσίες (ξαπλώστρες κλπ) στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής. Αναλυτικά:
    • Σούνιο. Η είσοδος για να επισκεφτεί κανείς σε καθημερινή βάση μια οργανωμένη παραλία στο Σούνιο είναι ελεύθερη. Το ίδιο ισχύει και για τη ξαπλώστρα, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα παραγγείλει κανείς κάτι όπως καφέ, τσάι. Και τα Σαββατοκύριακα η είσοδος σε οργανωμένη παραλία είναι ελεύθερη, ωστόσο η ξαπλώστρα κοστίζει 10 ευρώ . Αυτές οι τιμές ισχύουν και για τις αργίες. Ειδικές εκπτωτικές τιμές δεν υπάρχουν για το κοινό.

  • Βάρκιζα. Για να επισκεφτεί κανείς σε καθημερινή βάση οργανωμένη παραλία Βάρκιζας, θα πληρώσει για είσοδο 6 ευρώ και για ξαπλώστρα 10 ευρώ. Η τιμή για τη ξαπλώστρα είναι για 1 άτομο. Ειδικές τιμές υπάρχουν, ενδεικτικά η είσοδος για ΑμεΑ με ένα συνοδό είναι δωρεάν.
  • Βουλιαγμένη. Τις καθημερινές η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο η τιμή της ξαπλώστρας διαμορφώνεται από 10 ευρώ έως 15 ευρώ .Τα Σαββατοκύριακα η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά η ξαπλώστρα κοστίζει από 15 ευρώ έως 30 ευρώ. Σημειώνεται ότι η πρώτη σειρά της ξαπλώστρας σε μια οργανωμένη παραλία είναι πιο ακριβή από τη δεύτερη, την τρίτη και τη τέταρτη σειρά.
  • Βούλα. Τις καθημερινές, η είσοδος είναι στα 6 ευρώ και η τιμή της ξαπλώστρας στα 10 ευρώ. Ωστόσο τα Σαββατοκύριακα η είσοδος είναι 7 ευρώ και η ξαπλώστρα στα 10 ευρώ .Υπάρχουν κάποιες ειδικές τιμές , όπως το μειωμένο εισιτήριο των 3, 50 ευρώ για φοιτητές, για ενήλικες άνω των 64 ετών, για παιδιά από 6 έως 12 ετών και για ΑμΕΑ.
  • Παλαιό Φάληρο. Τις καθημερινές η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά η ξαπλώστρα κοστίζει 15 ευρώ. Το κόστος αυτό ισχύει για ένα άτομο. Το Σαββατοκύριακο η είσοδος συνεχίζει να είναι ελεύθερη, αλλά και η τιμή της ξαπλώστρας σκαρφαλώνει στα 20 ευρώ. Ούτε εδώ υπάρχουν ειδικές τιμές.
  • Άλιμος. Τις καθημερινές η είσοδος σε οργανωμένη παραλία είναι 6 ευρώ, ενώ η τιμή της ξαπλώστρας ξεκινάει από 2 ευρώ και φτάνει έως 10 ευρώ. Ωστόσο τα Σαββατοκύριακα η είσοδος είναι στα 8 ευρώ και η ξαπλώστρα κοστίζει από 4 έως και 20 ευρώ. Υπάρχουν κάποιες ειδικές τιμές, ενώ οι δημότες και ΑμεΑ δεν πληρώνουν τίποτα.
  • Ραφήνα, Λούτσα. Η είσοδος σε οργανωμένη παραλία είναι ελεύθερη τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα. Το ίδιο ισχύει και για την ξαπλώστρα ωστόσο ο επισκέπτης θα πρέπει να παραγγείλει κάτι όπως καφέ, κοκτέιλ ή κάποιο χυμό. Ωστόσο από την 1η Ιουνίου αναμένεται να υπάρχει είσοδος. Ειδικές τιμές δεν υπάρχουν.
  • Παραλία Σχοινιά. Τις καθημερινές, η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο η τιμή για την ξαπλώστρα είναι 5 ευρώ. Τα Σαββατοκύριακα η είσοδος είναι στα 5 ευρώ και η ξαπλώστρα κυμαίνεται από 5 έως 10 ευρώ. Δεν υπάρχουν ειδικές τιμές για τους επισκέπτες.