Δολοφονία Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 έτη στους δολοφόνους και βιαστές της Ελένης

Σε ισόβια κάθειρξη και 15 έτη καταδικάστηκαν οι δύο βασανιστές της Ελένης Τοπαλούδη. Με χειροκροτήματα αντέδρασε το ακροατήριο.

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 έτη στους δολοφόνους και βιαστές της Ελένης

Την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στους δύο καταδικασθέντες για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Με χειροκροτήματα αντέδρασε το ακροατήριο, στην εκφώνηση της απόφασης, με την πρόεδρο να αναφωνεί: «Παρακαλώ! Δεν είμαστε σε θέατρο!».

Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση επί των ποινών, τακτικοί δικαστές και ένορκοι κατέληξαν ομόφωνα ότι οι δύο άνδρες θα πρέπει να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη και ποινή 15 ετών για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Ελένης Τοπαλούδη και του ομαδικού βιασμού.

Επί της ουσίας το εφετείο ακολούθησε κατά γράμμα την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, το οποίο είχε επιβάλει ακριβώς την ίδια ποινή στους καταδικασθέντες, δίχως να τους γνωρίσει ελαφρυντικά.

Παρούσες στο δικαστήριο σε ένα κλίμα απόλυτης αλληλεγγύης, βρέθηκαν εκτός από τη Μάγδα Φύσσα, οι μητέρες της Ερατούς και της Μυρτούς, μητέρες που έχασαν τις κόρες τους από τα χέρια των συντρόφων τους στη Φολέγανδρο και στη Μυτιλήνη αντίστοιχα.

Πηγή: News247.gr