Βαριές ποινές για τη δολοφονία της Ελ. Τοπαλούδη

Εγκλημα «σχεδιασμένο και με δόλο», ανέφερε η εισαγγελέας εφετών, που εισηγήθηκε την ίδια ποινή για τους καταδικασθέντες.

Βαριές ποινές για τη δολοφονία της Ελ. Τοπαλούδη

Η δικαστική λειτουργός πρότεινε να μην τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, ενώ απορρίφθηκαν οι ισχυρισμοί ότι αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα.

Την ίδια ποινή με την οποία είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως, χωρίς ούτε μία μέρα λιγότερο, πρότεινε η εισαγγελέας στη δίκη που διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τους καταδικασθέντες για τη στυγερή δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.
Η εισαγγελέας εφετών χαρακτήρισε το αποτρόπαιο έγκλημά τους «σχεδιασμένο και με δόλο», ενώ περιέγραψε, για να αποδώσει το βαρύ κατηγορητήριο στους δράστες, όσα το άτυχο θύμα υπέστη.

Οπως υπογράμμισε η εισαγγελέας, η Ελένη Τοπαλούδη βιάστηκε από τους δύο νεαρούς με τους οποίους βγήκε ένα βράδυ, στη συνέχεια βασανίστηκε, αφού χτυπήθηκε με σίδερο και ήταν αιμόφυρτη, ενώ στο τέλος αποφάσισαν να την εξαφανίσουν για να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα να τους καταγγείλει στις Αρχές.

Η εισαγγελική λειτουργός δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, οι οποίοι κατά τη διάρκεια και αυτής της δίκης προσπάθησαν να ρίξουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο, και ξεκαθάρισε πως και οι δύο πέταξαν την άτυχη κοπέλα σε ημικωματώδη κατάσταση ζωντανή στη θάλασσα, όπου και βρήκε τραγικό θάνατο.

Οπως είπε η εισαγγελέας, το κορίτσι το πέταξαν και οι δύο μαζί, καθώς ήταν ψηλή και δεν μπορούσε ένας, στην κατάσταση που ήταν, να τη ρίξει μόνος του. Αλλωστε, πρόσθεσε η εισαγγελέας, δεν βρέθηκαν ίχνη που να μαρτυρούν ότι την άτυχη φοιτήτρια την είχαν σύρει στο έδαφος πριν την πετάξουν από τα βράχια.

Οι δύο νεαροί, ο ένας αλβανικής καταγωγής και ο άλλος από τη Ρόδο, που διέπραξαν το φρικτό έγκλημα που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη έχουν σε πρώτο βαθμό καταδικαστεί σε ισόβια για τη αποτρόπαιη δολοφονία της Τοπαλούδη και σε άλλα 15 χρόνια για τον ομαδικό βιασμό της. Η δίκη τώρα διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό και, αν γίνει δεκτή η εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο αναμένεται να τους επιβάλει την ίδια ποινή, καθώς η εισαγγελέας πρότεινε να μην τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, ενώ απέρριψε τους ισχυρισμούς που είχαν προβάλει ότι μπορεί να αντιμετώπιζαν κάποια ψυχολογικά προβλήματα.

πηγή «Κ»