2 χρόνια πριν ξύλο και ύβρεις σε αστυνομικό στη Σκιάθο. Η δίκη αναβλήθηκε

Πριν από δύο χρόνια αστυνομικός ξυλοκοπήθηκε ενώ έλεγχε καταγγελία για παράνομες οικοδομικές εργασίες στη Σκιάθο. Η δίκη αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο 2023

2 χρόνια πριν ξύλο και ύβρεις σε αστυνομικό στη Σκιάθο. Η δίκη αναβλήθηκε

Αστυνομικός πήγε να ελέγξει καταγγελία για παράνομες οικοδομικές εργασίες στη Σκιάθο και έπεσε θύμα εξύβρισης και ξυλοδαρμού.

Δύο άτομα κατηγορούνται ότι τον εξύβρισαν, τον απείλησαν και τον χτύπησαν όταν πήγε για έλεγχο και οι κατηγορούμενοι φέρεται να επικαλέστηκαν το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης των κατοικιών, όπου έκαναν εργασίες, είναι εφοπλιστής.

Αστυνομικός του Τμήματος του νησιού είχε μεταβεί σε παραλία, για να ελέγξει παράνομες οικοδομικές εργασίες που πραγματοποιούνταν σε βίλες από τρεις αλλοδαπούς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, e-thessalia.gr.

Το επεισόδιο είχε συμβεί στις 2 Μαΐου 2020 στη Σκιάθο, όταν αστυνομικός του Τμήματος του νησιού είχε μεταβεί σε παραλία, για να ελέγξει παράνομες οικοδομικές εργασίες που πραγματοποιούνταν σε βίλες από τρεις αλλοδαπούς.

Οι δύο από τους τρεις που επρόκειτο να καθίσουν χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, αλλά η δίκη τους αναβλήθηκε, κατηγορούνται για αντίσταση, εξύβριση, απειλή και ελαφρά σωματική βλάβη, καθώς και για αυθαίρετη κατασκευή, που είναι πολεοδομική παράβαση.

Ο τρίτος κατηγορείται για την πολεοδομική παράβαση μόνο, καθώς δεν φέρεται να συμμετείχε στο επεισόδιο και στις απειλές κατά του αστυνομικού.

Το επεισόδιο είχε γίνει στις 3.30 το απόγευμα, εν μέσω καραντίνας για τον κορονοϊό και οι δύο εκ των τριών κατηγορουμένων, που είναι ζευγάρι, φέρονται εκτός των ύβρεων και των απειλών να είχαν χτυπήσει με κλωτσιές και γροθιές τον αστυνομικό, ενώ φέρονται να του είχαν πει «η βίλα είναι εφοπλιστή και θα σε…»

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 30 Ιανουαρίου του 2023.