Αναγνωστόπουλος στη δίκη του: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες»

Τι είπε στην απολογία του στο δικαστήριο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ανήμερα της επετείου δολοφονίας της Κάρολαϊν Κράουτς.

Αναγνωστόπουλος στη δίκη του: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες»

Μία κατάθεση "ψυχής" υποστήριξε ότι θα κάνει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ξεκινώντας την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο κατηγορούμενος συζυγοκτόνος έφτασε το πρωί της Τετάρτης στα δικαστήρια για να απολογηθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, εξιστορώντας με τη σειρά του όσα τραγικά συνέβησαν όταν έβαλε τέλος στη ζωή της 19χρονης κοπέλας και του κουταβιού τους Ρόξυ. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να μην υπογραμμίσει το γεγονός ότι όλα αυτά έλαβαν χώρα ανήμερα της αιματηρής επετείου δολοφονίας, η οποία έλαβε χώρα στις 11 Μαΐου 2021.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά τη δολοφονία της Κάρολαϊν, ξεκίνησε την απολογία του εμφανώς συγκινημένος, λέγοντας:

«Για αυτό που εξετάζουμε σήμερα δεν υπάρχουν δικαιολογίες ούτε προς τον εαυτό μου, αυτό που χάθηκε ήταν αναντικατάστατο. Δεν άξιζε ούτε στην ίδια, ούτε στο σκυλάκι μας. Δεν υπάρχει αρκετή λέξη για συγγνώμη προς κανένα, ούτε προς την Κάρολαϊν που δεν είναι εδώ να χαρεί τη ζωή της, ούτε προς την κόρη μας που δε θα χαρεί τη μητέρα της, ούτε προς την πεθερά μου που την έχασε εξαιτίας μου, στη Ρόξυ πόσες φορές να πω συγγνώμη για ένα σκυλάκι που μεγάλωσε στην αγκαλιά μου.

Το τι συνέβη ακριβώς θα σας το πω με κάθε λεπτομέρεια και ειλικρίνεια. Δε θα είναι δικαιολογία, δεν προσπαθώ να εκλογικεύσω τίποτα από εκείνη τη μέρα. Δε με ενδιαφέρει η καριέρα μου ή που με καταριέται ένας μεγάλος αριθμός κόσμου που δεν με έχει γνωρίσει, μόνο ότι δεν θα την ξαναδώ».

Τι έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Από την πρώτη ημέρα συνεδρίασης, ο κατηγορούμενος υποστήριζε ότι ο θάνατος της Κάρολαϊν ήταν ατύχημα, καθώς ο ίδιος βρισκόταν σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής. Η τοποθέτηση του γύρω από την υπόθεση προκύπτει και από το γεγονός ότι όταν του ζητήθηκαν τα στοιχεία του από την έδρα, δήλωσε «έγγαμος και χήρος», ενώ κατά την ανάγνωση του ηλεκτρονικού ημερολογίου της Κάρολαϊν στο στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων, και συγκεκριμένα όταν έγινε αναφορά στη γέννηση και στα ζητήματα υγείας της κόρης του, ο ίδιος άρχισε να κλαίει.

Σειρά έχει η εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας, ως προς την ενοχή του κατηγορούμενου για τα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της κακοποίησης ζώου καθώς και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις τόσο των πληρεξουσίων δικηγόρων για την υποστήριξη της κατηγορίας όσο και των συνηγόρων υπεράσπισης, και τέλος η ετυμηγορία της ελληνικής Δικαιοσύνης για την ποινική μεταχείριση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Λόγω του ότι πρόκειται για ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες, θα χρειαστεί και ακόμα τουλάχιστον μία συνεδρίαση έως ότου έρθει η στιγμή της απόφασης.

Πηγή: News247.gr