Δίκη Αναγνωστόπουλου: Η ώρα της απολογίας για τον συζυγοκτόνο

Ανήμερα της δολοφονίας της Κάρολαϊν Κράουτς, θα βρεθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για την απολογία του. Εν αναμονή της ποινής του συζυγοκτόνου.

Δίκη Αναγνωστόπουλου: Η ώρα της απολογίας για τον συζυγοκτόνο

Σε μία πολύωρη συνεδρίαση κατά την οποία ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα προσπαθήσει να «πείσει» τακτικούς δικαστές και ενόρκους για τους λόγους που τον οδήγησαν στη δολοφονία της συζύγου του Κάρολαϊν Κράουτς, αναμένεται να εξελιχθεί η σημερινή.

Ο κατηγορούμενος συζυγοκτόνος πρόκειται να απολογηθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, εξιστορώντας με τη σειρά του όσα τραγικά συνέβησαν όταν έβαλε τέλος στη ζωή της 19χρονης κοπέλας και του κουταβιού τους Ρόξυ. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να μην υπογραμμίσει το γεγονός ότι όλα αυτά θα λάβουν χώρα ανήμερα της αιματηρής επετείου δολοφονίας, η οποία έλαβε χώρα στις 11 Μαΐου 2021.

Από την μέχρι τώρα στάση του κατά την ποινική διαδικασία, ο συζυγοκτόνος αναμένεται να ισχυριστεί ότι η ανθρωποκτονία δεν ήταν προμελετημένη ούτε είχε ποτέ περάσει κάτι τέτοιο από το μυαλό του. Απεναντίας, όπως έχει υποστηρίξει ήδη αρκετές φορές και με κάθε ευκαιρία, φαίνεται πως θα επαναλάβει πόσο υπεραγαπούσε την γυναίκα του και την κόρη του αποβλέποντας μόνο στην ευτυχία τους.

Από την πρώτη ημέρα συνεδρίασης, ο κατηγορούμενος εμμένει στον ισχυρισμό ότι ο θάνατος της Κάρολαϊν ήταν ατύχημα, καθώς ο ίδιος βρισκόταν σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής. Η τοποθέτηση του γύρω από την υπόθεση προκύπτει και από το γεγονός ότι όταν του ζητήθηκαν τα στοιχεία του από την έδρα, δήλωσε «έγγαμος και χήρος», ενώ κατά την ανάγνωση του ηλεκτρονικού ημερολογίου της Κάρολαϊν στο στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων, και συγκεκριμένα όταν έγινε αναφορά στη γέννηση και στα ζητήματα υγείας της κόρης του, ο ίδιος άρχισε να κλαίει.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας σειρά έχει η εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας, ως προς την ενοχή του κατηγορούμενου για τα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της κακοποίησης ζώου καθώς και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις τόσο των πληρεξουσίων δικηγόρων για την υποστήριξη της κατηγορίας όσο και των συνηγόρων υπεράσπισης, και τέλος η ετυμηγορία της ελληνικής Δικαιοσύνης για την ποινική μεταχείριση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Λόγω του ότι πρόκειται για ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες, θα χρειαστεί και ακόμα τουλάχιστον μία συνεδρίαση έως ότου έρθει η στιγμή της απόφασης.

Πηγή: News247.gr