Ουκρανία: Η Ρωσία βομβαρδίζει την Οδησσό - Χτύπησαν εμπορικό κέντρο

Πυραυλικές επιθέσεις εξαπέλυσαν από τη Δευτέρα οι ρωσικές δυνάμεις στο στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Οδησσού. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πέντε ακόμη τραυματίστηκαν από πλήγματα σε ένα εμπορικό κέντρο και μια αποθήκη.

Ουκρανία: Η Ρωσία βομβαρδίζει την Οδησσό - Χτύπησαν εμπορικό κέντρο

Γεμάτη ερείπια είναι σήμερα η Οδησσός, μια ημέρα αφότου οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλικές επιθέσεις στο στρατηγικής σημασίας λιμάνι της νότιας Ουκρανίας.

Την ίδια μέρα που ο Βλαντίμιρ Πούτιν προχωρούσε σε επίδειξη ισχύος κατά τους εορτασμούς για την Ημέρα της Νίκης κατά της ναζιστικής Γερμανίας στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, οι δυνάμεις του εξαπέλυσαν πυραυλικές επιθέσεις στην Οδησσό και συνέχισαν να καταστρέφουν την υποδομή του εργοστασίου χάλυβα Αζοφστάλ στη Μαριούπολη όπου έχουν μείνει λιγοστά ουκρανικά στρατεύματα.

Στην Οδησσό, το σημαντικότερο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας για την εξαγωγή γεωργικών προϊόντων, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν επτά πύραυλοι έπληξαν ένα εμπορικό κέντρο και μια αποθήκη, ανέφεραν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας στο Facebook.

Το βίντεο από το σημείο έδειχνε τους πυροσβέστες και τους διασώστες να χτενίζουν σωρούς ερειπίων καταβρέχοντας συντρίμμια που εξακολουθούν να καπνίζουν, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της εντείνουν τις προσπάθειες για το πώς θα μπορέσουν να ξεμπλοκάρουν τα λιμάνια ή να παρέχουν εναλλακτικές διαδρομές για την εξαγωγή σημαντικών καλλιεργειών όπως το σιτάρι και το καλαμπόκι.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ επισκέφθηκε την Οδησσό τη Δευτέρα και η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ διεκόπη από την πυραυλική επίθεση.

Οι συνομιλίες τους συνεχίστηκαν σε ένα καταφύγιο, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του Σμιχάλ στο Twitter.

Πηγή: News247.gr