Νυχτερινό ντου της Τροχαίας για κόντρες και… ηχεία

Η Τροχαία πραγματοποίησε 166 ελέγχους σε Σχιστό και Λυκαβηττό επέβαλε πρόστιμα και και αφαίρεσε πινακίδες, άδειες κυκλοφορίας οχημάτων και άδειες ικανότητας οδήγησης…

 

Νυχτερινό ντου της Τροχαίας για κόντρες και… ηχεία


Στο στόχαστρο της Τροχαίας εισήλθαν και πάλι οι περιοχές του Σχιστού και του Λυκαβηττού καθώς εξακολουθεί να καταγράφεται υψηλή παραβατικότητα από τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δίκυκλων.

Η Τροχαία στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων τα ξημερώματα πραγματοποίησε μπαράζ ελέγχων στη λεωφόρο Σχιστού (Κερατσίνι) και το Λυκαβηττό με σκοπό την ακύρωση αυτοσχέδιων αγώνων (κόντρες) αλλά και τη διατήρηση της κοινής ησυχίας που καταστρέφεται από υπερβολικούς εκκωφαντικούς θορύβους που προκαλούν τα ηχοσυστήματα συγκεκριμένων αυτοκινήτων που διαθέτουν ειδικούς ενισχυτές και τεράστια ηχεία.

Στους ανωτέρω ελέγχους συμμετείχαν αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Συνολικά διενεργήθηκαν 352 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 166 παραβάσεις, εκ των οποίων 11 σε βαθμό πλημμελήματος και 155 επισείουσες διοικητικές κυρώσεις.

Ειδικότερα, για τις ανωτέρω παραβάσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα, συνελήφθησαν 11 οδηγοί οχημάτων, οι οποίοι και οδηγήθηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές. Οι εν λόγω παραβάσεις οι 7 αφορούσαν σε στέρηση της προβλεπόμενης άδειας ικανότητας οδήγησης, οι 2 σε διατάραξη κοινής ησυχίας, η μία σε οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και επίσης μία σε επικίνδυνη οδήγηση.

Από τις λοιπές παραβάσεις επισείουσες διοικητικές κυρώσεις οι 10 αφορούσαν σε μη εφοδιασμό με αποτελεσματικό σιγαστήρα, οι 12 σε μη χρήση κράνους, οι 3 σε μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οι 5 σε δυσδιάκριτες ή καθόλου πινακίδες κυκλοφορίας, οι 6 σε αδιαφανείς υαλοπίνακες (φιμέ), οι 2 σε στέρηση ισχύοντος Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ), οι 3 σε ανασφάλιστο όχημα, οι 3 σε επικίνδυνους ελιγμούς, η μία σε φθαρμένα ελαστικά και οι 110 σε λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 23 πινακίδες, 17 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, 11 άδειες ικανότητας οδήγησης και ακινητοποιήθηκαν 11 οχήματα.

Η Τροχαία προειδοποιεί ότι οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

πηγή: newsauto.gr