Τα «συμβόλαια θανάτου» έκαψαν τους Διοικητές στην Ασφάλεια Αττικής

Στο παρασκήνιο των αλλαγών στην Ασφάλεια Αττικής ξεχωρίζουν τα 31 συμβόλαια θανάτου που δεν εξιχνιάστηκαν

Τα «συμβόλαια θανάτου» έκαψαν τους Διοικητές στην Ασφάλεια Αττικής

|

Σαρωτικές αλλαγές αποφάσισε και υλοποίησε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνος Σκούμας, στις πιο νευραλγικές υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής. Με απόφασή του μετακινούνται από τις θέσεις τους ο διοικητής και ο υποδιοικητής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, όπως και ο διοικητής της Δίωξης Εκβιαστών.


Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο διοικητής και υποδιοικητής του Ανθρωποκτονιών χειρίζονταν το σύνολο των εκτελέσεων που συνδέονται με τον «πόλεμο» της νύχτας (με πιο πρόσφατη υπόθεση τη δολοφονία Σκαφτούρου) αλλά και την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες του αρχηγείου, ενώ ο επικεφαλής του Εκβιαστών θα μετακινηθεί στη Διεύθυνση Μεταγωγών.

Το παρασκήνιο των αλλαγών

Πηγές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι οι μετακινήσεις ήρθαν μετά τη δυσαρέσκεια της ηγεσίας για τη «δυστοκία» που παρατηρήθηκε στο χειρισμό υποθέσεων που αφορούν σε συμβόλαια θανάτου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν περίπου 25 ανεξιχνίαστες υποθέσεις τα τελευταία πέντε χρόνια. Θρυαλλίδα εξελίξεων αποτέλεσε η δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Την ίδια ώρα, πάντως, αστυνομικοί κάνουν λόγο για μετακινήσεις αξιόλογων και έμπειρων αξιωματικών.

Υπενθυμίζεται ότι από τα συνολικά 23 συμβόλαια θανάτου και τα 8 αποτυχημένα, που εκτελέστηκαν την τελευταία πενταετία, ανάμεσα σε πρωταγωνιστικά μέλη της GREEK MAFIA, έχει εξιχνιαστεί μόλις ένα, αυτό του Γιάννη Μακρή, στο Πανόραμα Βούλας το 2018.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, ο διοικητής και ο υποδιοικητής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, καθώς και ο διοικητής του Τμήματος Εκβιαστών απομακρύνονται από τις θέσεις τους και μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Χασιώτης με 19 χρόνια υπηρεσίας στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπως και ο υποδιοικητής Θεόδωρος Θεοδώρου, μετακινούνται στον κλάδο εκπαίδευσης και στην δημόσια ασφάλεια του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο Νίκος Νταβαρίνος με 16 χρόνια υπηρεσίας, μετακινείται στην Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Σύμφωνα με κύκλους του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., έχουν βρεθεί ήδη οι αντικαταστάτες τους. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως μετακινήσεις αξιωματικών θα γίνουν και από τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: sofokleousin.gr