Παρέμβαση υπουργού για την 19χρονη φοιτήτρια που κατήγγειλε βιασμό στην Κάλυμνο

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος παρεμβαίνει ξανά, αυτή τη φορά για την υπόθεση  βιασμού μιας 19χρονης φοιτήτριας στην Κάλυμνο

Παρέμβαση υπουργού για την 19χρονη φοιτήτρια που κατήγγειλε βιασμό στην Κάλυμνο

Η υπόθεση έχει ως εξής: Δεκαεννιάχρονη φοιτήτρια κατέφυγε στο Αστυνομικό τμήμα Καλύμνου καταγγέλλοντας ότι έπεσε θύμα βιασμού. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να την αποτρέψουν από τον υποβάλει μήνυση. Η φοιτήτρια εγκατέλειψε το νησί ήρθε στην Αθήνα και έπραξε το αυτονόητο προσφεύγοντας στο αστυνομικό τμήμα Περιστερίου. Επέστρεψε ύστερα με την μητέρα της στην Κάλυμνο αλλά είδε την κατάσταση να αντιστρέφεται δραματικά. Σύμφωνα με την δικηγόρο της νεαρής γυναίκας καθώς η φοιτήτρια έβγαινε χθες από το πανεπιστήμιο δέχτηκε επίθεση από την αδερφή του φερόμενου ως βιαστή, η οποία την έσυρε από τα μαλλιά και της προκάλεσε σωματική βλάβη. Έπειτα, η αδερφή του άνδρα κατέθεσε μήνυση εναντίον της φοιτήτριας, με την 19χρονη να οδηγείται με χειροπέδες στον εισαγγελέα στην Κω.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρεμβαίνει ζητώντας από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει αν υπάρχουν λάθη και παραλείψεις από το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου κατά τη διάρκεια της έρευνας καταγγελίας βιασμού 19χρονης φοιτήτριας. Η εξέλιξη της υπόθεσης θα δείξει αν, όπως ισχυρίζεται η δικηγόρος της καταγγέλλουσας, η υπόθεση ξυπνά μνήμες Τοπαλούδη ή όχι και αν όντως οι τοπικές κοινωνίες έχουν πάντα τον τρόπο να στέκονται πάνω από το νόμο και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.