Έγκλημα και τιμωρία: Η ποινή που αντιμετωπίζει ο 30χρονος για την κακοποίηση της γάτας

Η κακοποίηση των ζώων δεν μπορεί να είναι πλέον αστεία υπόθεση. Το επεισόδιο της Αιδηψού επιβεβαιώνει τις προθέσεις της πολιτείας

Έγκλημα και τιμωρία: Η ποινή που αντιμετωπίζει ο 30χρονος για την κακοποίηση της γάτας

Την οργή χιλιάδων χρηστών του διαδικτύου προκάλεσε το επεισόδιο της Αιδηψού με την κακοποίηση της αδέσποτης γάτας από παρέα νεαρών σε ταβέρνα της περιοχής.

Το βίντεο της κακοποίησης αναρτήθηκε στο Instagram από μέλος της επίμαχης παρέας ο οποίος λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε να ξεσπά μέσα από το διαδίκτυο με ύβρεις για τα αρνητικά σχόλια.

Έξω από τα δικαστήρια της Χαλκίδας δήλωσε μεταμελημένος τόσο ο δράστης όσο και οι συνεργοί του.

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Στέλεχος της πρώτης ακαδημίας ζώων που εκπαιδεύει δήμους για τη διαχείριση αδέσποτων ενημέρωσε τους αρμόδιους και παρενέβη άμεσα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με την γνωστή σε όλους μας έκβαση.

Να σημειωθεί ότι μόνο το τελευταίο 5μηνο υπήρξαν 1.489 καταγγελίες και η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 140 συλλήψεις για κακοποίηση ζώων.
Παράλληλα επιβλήθηκαν 940 πρόστιμα συνολικού ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.

Ο φόνος ή ο βασανισμός ζώου θεωρείται κακούργημα το οποίο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως 10 έτη και πρόστιμα από 30.000 ως 50.000 ευρώ.

Το γατάκι είναι καλά και δέχεται την φροντίδα των ανθρώπων της ταβέρνας ενώ ο 30χρονος δράστης παραπέμφθηκε για πλημμέλημα και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ως 5 έτη.