Ινδία: Βιασμός 13χρονης χωρίς όρια

Δεκατριάχρονο κορίτσι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, τον οποίο κατήγγειλε σε αστυνομικό, ο οποίος με τη σειρά του την βίασε ξανά

Ινδία: Βιασμός 13χρονης χωρίς όρια

Η 13χρονη κατήγγειλε διπλό επεισόδιο βιασμού: Βιάστηκε από τέσσερις άνδρες και όταν απευθύνθηκε στις αρχές ο επικεφαλής αστυνομικού τμήματος τη βίασε και αυτός

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό βιασμού κοριτσιού στην Ινδία, αλλά είναι ενδεικτικό της θέσης που κατέχει η γυναίκα στον ασιατικό κόσμο: Δεκατριάχρονη προσπάθησε να καταγγείλει ομαδικό βιασμό που υπέστη, και ο αξιωματικός της αστυνομίας στον οποίο απευθύνθηκε αντί να διαλευκάνει την υπόθεση θεώρησε καλό να τη βιάσει κι εκείνος.

Σύμφωνα με το Reuters η 13χρονη, η οποία προέρχεται από κατώτερη ινδουιστική κάστα υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία της πόλης Λαλιτπούρ εναντίον τεσσάρων ανδρών, οι οποίοι στις 22 Απριλίου την μετέφεραν σε γειτονικό κρατίδιο και την βίασαν. Στη συνέχεια το κορίτσι κατάφερε να ξεφύγει. Στις 27 Απριλίου κατέφυγε στο αστυνομικό τμήμα, για να καταγγείλει το περιστατικό κι εκεί βιάστηκε ξανά από τον αστυνομικό διευθυντή.

Το ίδιο μέσο αναφέρει, ότι ο επικεφαλής αστυνομικού τμήματος της Λαλιτπούρ, είναι ένας από τους τέσσερις που συνελήφθησαν χθες, ενώ ο ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, Πρασχάντ Κουμάρ δήλωσε στο Reuters ότι «θα ληφθούν αυστηρά μέτρα εναντίον όσων κριθούν ένοχοι», προσθέτοντας ότι «το θύμα του βιασμού εισήχθη στο νοσοκομείο της περιοχής για θεραπεία».

Πολιτικοί και ακτιβιστές απαίτησαν τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των γυναικών η θέση των οποίων είναι άκρως υποβαθμισμένη.

«Αν τα αστυνομικά τμήματα δεν είναι ασφαλή για τις γυναίκες, τότε πού θα πάνε να καταγγείλουν», διερωτήθηκε η ανώτερη αξιωματούχος του του Κόμματος του Κογκρέσου, -βασικού κόμματος της αντιπολίτευσης- Πριγιάνκα Γκάντι Βάντρα.

Όπως σημειώνει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, η Ινδία, το 2018, υιοθέτησε την θανατική ποινή ως τιμωρία για τον βιασμό κοριτσιών μικρότερων από 12 ετών, μετά τις έντονες πιέσεις που προκάλεσαν πολλαπλά περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον παιδιών.

Είχε προηγηθεί ο ομαδικός βιασμός νεαρής γυναίκας μέσα σε λεωφορείο, στο Νέο Δελχί το 2012, γεγονός που είχε προκαλέσει την εθνική κατακραυγή και είχε οδηγήσει στην ψήφιση νέων νόμων. Παρόλα αυτά ο αριθμός των επιθέσεων εναντίον γυναικών παρέμεινε υψηλός.

Σχεδόν 32.000 βιασμοί ή απόπειρες βιασμών καταγράφηκαν στην Ινδία το 2020, σύμφωνα με στοιχεία για την εγκληματικότητα, που επικαλείται το Reuters.