10 χρόνια κάθειρξη στον κοσμηματοπώλη και στον μεσίτη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο επέβαλε τις ποινές για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου

10 χρόνια κάθειρξη στον κοσμηματοπώλη και στον μεσίτη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Με απόφασή του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε πριν από λίγο ποινή κάθειρξης 10 ετών, χωρίς ελαφρυντικά, στον κοσμηματοπώλη και το μεσίτη που καταδικάστηκαν για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Αναμένεται πλέον η απόφαση του δικαστηρίου επί της αναστολής της ποινής των δύο κατηγορούμενων.

Πάντως, ο εισαγγελέας της έδρας Σωτήρης Μπουγιούκος ζήτησε να μην χορηγηθεί στους κατηγορούμενους αναστολή, αλλά να εκτίσουν την ποινή τους. Ωστόσο, πρότεινε για τον κοσμηματοπώλη να εκτίσει κατ’ οίκον την ποινή του λόγω της ηλικίας του, καθώς διανύει το 77ο έτος της ηλικίας τους.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν από το δικαστήριο να «μην υποπέσει στην πίεση της κοινής γνώμης» και να αναστείλει την έκτιση της ποινής.

Την ενοχή του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη της οδού Γλάδστωνος αλλά και του μεσίτη αποφάσισε νωρίτερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Αντίθετα, δικαστές και ένορκοι κατά πλειοψηφία έκριναν, αθώους τους τέσσερις κατηγορούμενους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του 33χρονου. Και οι τέσσερις αντιμετώπιζαν το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Σε ό,τι αφορά στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη το δικαστήριο έκρινε ότι θα πρέπει να καταδικαστούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία. Δυο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.