Σχολεία: Ποιο το πρωτόκολλο σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού

Με νέα πρωτόκολλα κατά του Covid-19 επιστρέφουν αύριο Τρίτη 3 Μαΐου στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί. Διαβάστε αναλυτικά τι ισχύει σε περίπτωση κρούσματος.

Σχολεία: Ποιο το πρωτόκολλο σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού

Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα χρειάζονται self test, εκτός από τους μη εμβολιασμένους δασκάλους και καθηγητές που υποχρεώνονται σε ένα rapid την εβδομάδα με δική τους δαπάνη, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη. Ειδικά, για την προσέλευση την ερχόμενη εβδομάδα, το πρώτο τεστ θα διενεργείται έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Τι γίνεται όμως σε περίπτωση κρούσματος;

Ο γενικός γραμματέας υπουργείου παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, επανέλαβε τι ισχύει, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όταν εμφανιστεί κρούσμα σε σχολική μονάδα, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν δύο self test την 1η και 4η μέρα, δωρεάν, θα δίνονται από το σχολείο.

Όταν υπάρχει στενή επαφή εκτός σχολείου, οι μεν εμβολιασμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί πάνε κανονικά σχολείο και την 5η μέρα υποβάλλονται σε ένα τεστ, οι μη εμβολιασμένοι μπαίνουν σε καραντίνα.

Οι μαθητές επανέρχονται με ένα self test και οι εκπαιδευτικοί με ένα rapid. Ο μαθητής που είναι κρούσμα μένει σε απομόνωση στο σπίτι για 5 μέρες, και μετά αν δεν υπάρχει σύμπτωμα επανέρχεται στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού, τα ξεχωριστά διαλείμματα κ.λπ.

Όπως είπε επίσης ο κ. Κόπτσης, το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με την Επιτροπή των ειδικών, θα βγάλει σύντομα, νέο πρωτόκολλο για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

naftemporiki.gr