Κομοτηνή: Μετανάστες τραυματίστηκαν σε τροχαίο όταν ο διακινητής έχασε τον έλεγχο του φορτηγού

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα αντίστοιχα, σε περιοχές της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης δύο διακινητές, ένας Έλληνας και ένας Ιρακινός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Κομοτηνή: Μετανάστες τραυματίστηκαν σε τροχαίο όταν ο διακινητής έχασε τον έλεγχο του φορτηγού

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στο ύψος του οικισμού Αιγείρου Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες από το Πακιστάν.

Στη δεύτερη περίπτωση, βραδινές ώρες προς ξημερώματα, στο ύψος του κόμβου Ιάσμου της Εγνατίας Οδού, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον Ιρακινό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ. φορτηγό, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 10 μη νόμιμους μετανάστες από την Συρία.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, οδηγώντας επικίνδυνα και ακολούθως το όχημα προσέκρουσε σε προστατευτική μπάρα και ανετράπη, ενώ ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Πέντε από τους διακινούμενους μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής για την παροχή πρώτων βοηθειών. Επισημαίνεται ότι ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την μία ημέρα πριν σε αστυνομική υπηρεσία της Λάρισας.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και χρηματικό ποσό. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης.

Πηγή: News247.gr