Cosco: Συνεχίζεται η απεργία - Καταγγελίες για καταστολή και στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού

Μία ημέρα πριν από την εργατική Πρωτομαγιά, εξελίσσεται μία πρωτοφανής επιχείρηση καταστολής για να χτυπηθεί η απεργία των λιμενεργατών.

Cosco: Συνεχίζεται η απεργία - Καταγγελίες για καταστολή και στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού

Καταγγελίες για εκβιασμούς, τρομοκράτηση των λιμενεργατών και στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού στο λιμάνι του Πειραιά όπου βρίσκεται σε εξέλιξη απεργία των εργατών της Cosco μετά το νέο εργατικό ατύχημα.

Μάλιστα όπως καταγγέλλεται, μία ημέρα πριν από την Πρωτομαγιά, εξελίσσεται μία πρωτοφανής επιχείρηση καταστολής από τις αστυνομικές δυνάμεις, με την κυβέρνηση να κινητοποιεί τον κρατικό μηχανισμό για να χτυπήσει την απεργία των εργαζομένων που ζητούν συλλογικές συμβάσεις και ασφάλεια στην εργασία τους.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο καταγγέλλοντας αστυνομοκρατια ενάντια στην απεργία στην COSCO και τονίζει ότι «κόντρα στους μηχανισμούς της εργοδοσίας η απεργία στη COSCO συνεχίζεται».

Συνεχίζεται η απεργία κόντρα στους μηχανισμούς της εργοδοσίας. τονίζει ο Μ.Μπεκρής.

Κάλεσμα σε όλες τις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις της Αττικής να έρθουν στο λιμάνι της COSCO

Στρατιωτικού τύπου επιχείρηση να περάσει ο απεργοσπαστικός μηχανισμός της Cosco, τονίζει το ΠΑΜΕ.

Με ειρωνικά χειροκροτήματα οι απεργοί της Cosco χαιρετούν τις δυνάμεις καταστολής.

Πρωτοφανής επιχείρηση καταστολής

«Από τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά και τις προβλήτες της COSCO εξελίσσεται μια πρωτοφανής επιχείρηση καταστολής, εκβιασμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων που διεξάγουν έναν δίκαιο αγώνα για τη ζωή και την ασφάλεια τους, για συλλογικές συμβάσεις κι αξιοπρεπείς μισθούς» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Παραμονές της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η κυβέρνηση της ΝΔ κινητοποιεί τον κρατικό μηχανισμό, τα ΜΑΤ και τις ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού, για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να στηρίξουν το μηχανισμό, που έστησε η εργοδοσία με μεταφερόμενους απεργοσπάστες, έτσι ώστε να χτυπήσει μια επιτυχημένη απεργία με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων σ’ αυτήν.

Είναι ο ίδιος κρατικός μηχανισμός που είναι απολύτως «γυμνός» από μέσα και προσωπικό, όταν πρόκειται να προστατεύσει το δικαίωμα των εργαζομένων στην ασφαλή εργασία, αποδεικνύοντας για ποιών τελικά τα συμφέροντα δουλεύει το αστικό κράτος και οι κυβερνήσεις του».

«Ο αγώνας των απεργών της COSCO να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων με την αλληλεγγύη και την πολύμορφη στήριξή του. Όχι μόνο γιατί είναι ένας αγώνας δίκαιος, αλλά και γιατί δείχνει ότι η εργατική τάξη, με την οργανωμένη πάλη της, μπορεί να «κουρελιάσει» στην πράξη τους αντεργατικούς νόμους, την τρομοκρατία, τις αυταρχικές πρακτικές κράτους και εργοδοσίας» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στήνει απεργοσπαστικό μηχανισμό

«Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στήνει απεργοσπαστικό μηχανισμό στο Λιμάνι του Πειραιά παραμονή της Εργατικής Πρωτομαγιάς» τονίζει ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός.

Αναλυτικά η δήλωση του Νεκτάριου Σαντορινιού έχει ως εξής:

«Παραμονή της Εργατικής Πρωτομαγιάς, χωρίς καμία ντροπή, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισε να στραφεί ευθέως εναντίον του εργατικού κινήματος. Την ώρα που οι εργαζόμενοι στο ΣΕΜΠΟ κατεβαίνουν σε απεργία, στη σκιά του πολύ σοβαρού εργατικού ατυχήματος που έλαβε χώρα στο Σταθμό πριν λίγες μέρες και στο θάνατο ενός συναδέλφου τους, εν ώρα εργασίας, πριν κάποιους μήνες, η εργοδοσία, με τις ευλογίες της ΝΔ, έστησαν απεργοσπαστικό μηχανισμό, προσπαθώντας να διαλύσουν την απεργία και να φιμώσουν την φωνή των εργατών στο Λιμάνι του Πειραιά, ενώ με κρατική εντολή βρίσκονται ήδη εκεί δυνάμεις των ΜΑΤ για να τρομοκρατήσουν τους λιμενεργάτες.

Οι μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης ξεπέρασαν πια κάθε όριο. Αντί να είναι αυτή που θα διασφαλίζει την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, να εγγυάται την ένταξη των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που θα διασφαλίσουν εκατοντάδες εργολαβικούς εργαζόμενους οι οποίοι δουλεύουν μέσα σε δύσκολες και επισφαλείς συνθήκες, η Κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθεί απερίσπαστη το δόγμα της καταπάτησης των εργατικών δικαιωμάτων και επίθεσης σε όσους εργαζόμενους διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Μόνο ντροπή και οργή για την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη και αντεργατική Κυβέρνηση, η οποία επαναφέρει τις πρακτικές καταστολής και απεργοσπασίας που το εργατικό κίνημα με αγώνες δεκαετιών είχε νικήσει. Ζητάμε να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από το ΣΕΜΠΟ και να αναληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες για την επαναφορά συνθηκών προστασίας των εργαζομένων, ελέγχου των μέτρων ασφαλείας, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, ένταξη των εργαζομένων στο Λιμάνι στα βαρέα και ανθυγιεινά».

Πηγή: in.gr