Twitter: Aύξηση χρηστών, απώλεια εσόδων για το α' τρίμηνο 2022

Το Twitter μόλις ανακοίνωσε κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2022, σε μια από τις τελευταίες εκθέσεις του ως δημόσια εταιρεία, αφού το διοικητικό του συμβούλιο συμφώνησε σε εξαγορά από τον Έλον Μασκ για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Twitter: Aύξηση χρηστών, απώλεια εσόδων για το α' τρίμηνο 2022

Το Twitter, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ανέφερε κατά μέσο όρο 229 εκατομμύρια ημερήσιους ενεργούς χρήστες το τρίμηνο, αύξηση 16% από πέρυσι.

Οι μετοχές του Twitter σημείωσαν περίπου 1% άνοδο στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Το Twitter δεν ανταποκρίθηκε στις εκτιμήσεις των εσόδων των αναλυτών, αναφέροντας 1,2 δισεκατομμύρια έναντι 1,23 δισεκατομμυρίων που ανέμεναν εκείνοι, σύμφωνα με τη Refinitiv. Ανέφερε κέρδη 61 σεντς ανά μετοχή.

Η εταιρεία είπε ότι τα 229 εκατομμύρια μηνιαίοι ενεργοί χρήστες που ανέφερε το τρίμηνο αντιπροσωπεύουν αύξηση 15,9% από την ίδια περίοδο πέρυσι. Στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν κατά 6,4% από το τρίμηνο του προηγούμενου έτους, στα 39,6 εκατομμύρια. Οι ξένοι (εκτός ΗΠΑ) μηνιαίοι ενεργοί χρήστες ανήλθαν στα 189,4 εκατομμύρια, αυξημένοι κατά 18,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Πριν ανακοινωθεί επίσημα η συμφωνία τη Δευτέρα, ορισμένοι αναλυτές υπέθεσαν ότι το Twitter μπορεί να ήθελε να ολοκληρώσει τη συμφωνία προτού αναφέρει τα κέρδη τόσο αδύναμα, αναμένοντας ένα απογοητευτικό τρίμηνο.

Αν και μπορεί να χρειαστούν ακόμη μήνες για να κλείσει η συμφωνία του Μασκ για την αγορά του Twitter, η εταιρεία ακύρωσε τη συνήθη τηλεδιάσκεψη για τα κέρδη υπό το φως των ειδήσεων της εξαγοράς της Δευτέρας. Αναμένει ότι η συμφωνία θα κλείσει φέτος.

Το Twitter είπε επίσης ότι δεν θα παρέχει μελλοντική καθοδήγηση και αποσύρει τους προηγούμενους στόχους και τις προοπτικές που έχει δημοσιεύσει.

Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να χρησιμοποιήσει την ιδιοκτησία του για να κάνει το Twitter μια πιο ανοιχτή πλατφόρμα, τόσο μέσω της διαφάνειας στους αλγόριθμους και τις διαδικασίες του όσο και στο να είναι πιο ανεκτικό σε διαφορετικές απόψεις.

Πηγή: Naftemporiki.gr