Μεξικό: 11 νεκροί από ανταλλαγή πυρών σε παράνομη ιπποδρομία

Η σύγκρουση μεταξύ δύο συμμοριών στο χωριό Ελ Σάους κατά τη διάρκεια ιπποδρομίας που γινόταν χωρίς άδεια, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν συνολικά 11 άνθρωποι.

Μεξικό: 11 νεκροί από ανταλλαγή πυρών σε παράνομη ιπποδρομία

Η αιματηρή σύγκρουση εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα έπειτα από ανταλλαγή πυρών στην περιοχή Τσιουάουα, στο βόρειο Μεξικό, όπως ανακοίνωσε χθες Δευτέρα (25/4) η πολιτειακή κυβέρνηση.

Πέντε θύματα πέθαναν ακαριαία. Τα υπόλοιπα υπέκυψαν στα τραύματά τους σε νοσοκομεία όπου διακομίστηκαν, σύμφωνα με τον πολιτειακό αξιωματούχο αρμόδιο για τη δημόσια ασφάλεια, Χιλμπέρτο Λόγια.

«Η ανταλλαγή πυρών, στο χωριό Ελ Σάους, που υπάγεται στον δήμο της Τσιουάουας, οφειλόταν στη σύγκρουση μεταξύ δύο συμμοριών», εξήγησε ο κ. Λόγια.

Η Τσιουάουα, είναι μία πολιτεία που γειτονεύει με τις ΗΠΑ. Πρόκειται για μία περιοχή που μαστίζεται από ναρκωτικά καθώς εκεί διακινούνται καθημερινά τεράστιες ποσότητες. Εδώ και δεκαπέντε χρόνια επικρατεί ένα εξαιρετικά σφοδρό κύμα βίας. Μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2022, δολοφονήθηκαν 411 άνθρωποι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές του Μεξικού.

Τον Φεβρουάριο, τουλάχιστον εννιά άνθρωποι δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός ατόμου που είχε δολοφονηθεί μερικές ημέρες νωρίτερα, στην περιοχή Σιουδάδ Χουάρες που διοικητικά ανήκει στην πολιτεία Τσιουάουα.

Πηγή: cnn.gr