Κατώτατος μισθός: Η δεύτερη αύξηση φέρνει «δώρα» και σε πάνω από 500.000 δημοσίους υπαλλήλους

Την 1η Μαΐου τίθεται σε ισχύ η δεύτερη για φέτος αύξηση του κατώτατου μισθού

Κατώτατος μισθός: Η δεύτερη αύξηση φέρνει «δώρα» και σε πάνω από 500.000 δημοσίους υπαλλήλους

Δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που θα δουν αλλαγές λόγω της δεύτερης για φέτος αύξησης του κατώτατου μισθού που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαΐου καθώς το ίδιο θα συμβεί και με περισσότερους από 500.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Όπως εξήγησε το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος υπάρχει διάταξη νόμου στην οποία αναφέρεται ότι κανένας εργαζόμενος με καθεστώς πλήρους απασχόλησης δεν μπορεί να παίρνει λιγότερο από τον νομοθετημένο κατώτατο μισθό.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που από την 1η Μαΐου ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα θα αυξηθεί στα 713 ευρώ το μήνα και σε 12μηνη βάση στα 831 ευρώ αυξήσεις θα πρέπει να δουν και όσοι δημόσιοι υπάλληλοι αμείβονται με τον «παγωμένο» για 2,5 χρόνια κατώτατο μισθό του δημοσίου που είναι στα 780 ευρώ.

Υπάρχει διάφορα, για πρώτη φορά, σε βάρος του δημοσίου κατώτατου μισθού κατά 51 ευρώ, εξήγησε ο εργατολόγος, Αλέξης Μητρόπουλος. «Ξέρουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα το Γενικό Λογιστήριο απασχολήθηκε με το ζήτημα και ενημέρωσε την κυβέρνηση για την "ανισότητα" σε βάρος του κατώτατου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων. Άρα, η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες θα κληθεί να αντιμετωπίσει το θέμα, διότι για πρώτη φορά ο ιδιωτικός τομέας είναι μπροστά από τον δημόσιο, ως προς τον κατώτατο» πρόσθεσε ο κ. Μητρόπουλος