Πάτρα: Η εκταφή της Μαλένας θα δώσει απαντήσεις

«Δεν αποκλείεται να χορηγήθηκε τοξική ουσία στο παιδί και στη συνέχεια να επιχειρήθηκε και ο ασφυκτικός θάνατος του. Και, δυστυχώς, αυτό το σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί όσο εφιαλτικό κι αν είναι», ανέφερε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης 

Πάτρα: Η εκταφή της Μαλένας θα δώσει απαντήσεις

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της Πάτρας, που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει η εκταφή της Μαλένας, του παιδιού της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, που έφυγε από τη ζωή πρώτο κατά σειρά, τον Απρίλιο 2019, σε ηλικία 3,5 ετών.

Oι διαδικασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, μετά την πρόσφατη παραγγελία της Εισαγγελίας Αθηνών για εξέταση από μηδενική βάση των αιτιών θανάτου, τόσο της Μαλένας, όσο και της Ίριδας από τους δύο ιατροδικαστές της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλογριά.

Από πλευράς ιστολογικής εξέτασης, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι τρία χρόνια μετά τον θάνατο του παιδιού, είναι απίθανο να έχει διατηρηθεί ιστός. Άλλωστε, το ενδεχόμενο της εκταφής περιλαμβανόταν στην εισαγγελική παραγγελία για τον ορισμό των δύο πραγματογνωμόνων.

Από τη διαδικασία αυτή, αναμένεται να ληφθούν, δείγματα από τρίχες και νύχια, τα οποία θα ελεγχθούν πιο εμπεριστατωμένα για την ανεύρεση πιθανών ουσιών, που μπορεί να χορηγήθηκαν στη Μαλένα και να συνετέλεσαν στον θάνατο της, όπως στην περίπτωση της 9χρονης αδερφής της, Τζωρτζίνας.

Να σημειωθεί ότι ο τοξικολογικός έλεγχος που διενεργήθηκε και συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας, δεν εντόπισε κάποια τοξική ή φαρμακευτική ουσία. Ωστόσο, αυτός ο έλεγχος, εκ των υστέρων θεωρείται έως έναν βαθμό ανεπαρκής για την αναζήτηση συγκεκριμένων ουσιών.

Εφιαλτικό σενάριο

Όπως αναφέρει στην ίδια πηγή ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης: «Έχοντας μελετήσει τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, εκτιμώ ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο χορήγησης τοξικών ουσιών. Πρέπει πάση θυσία να αποκλειστεί τυχόν χορήγηση δηλητηρίων ή άλλων φαρμάκων διότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν ευρήματα στο ήπαρ και στα νεφρά. Συνεπώς, οι Αρχές οφείλουν να προχωρήσουν σε μία ενδελεχή τοξικολογική διερεύνηση. Στην περίπτωση της Μαλένας είναι μεν συμβατός ο ασφυκτικός θάνατος, αλλά πρέπει να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση ως προς τις ουσίες».

Και προσθέτει: «Δεν αποκλείεται να χορηγήθηκε τοξική ουσία στο παιδί και στη συνέχεια να επιχειρήθηκε και ο ασφυκτικός θάνατος του. Και, δυστυχώς, αυτό το σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί όσο εφιαλτικό κι αν είναι».

Πηγή: in.gr