Παραλίγο τραγωδία με Έλληνα αλεξιπτωτιστή που κρεμόταν από C-130 (vid)

Ώρες αγωνίας για Έλληνα αλεξιπτωτιστή ο οποίος κρεμόταν επί 4 λεπτά από το C-130, καθώς κατά τη διάρκεια άσκησης ο ιμάντας δεν άνοιξε το αλεξίπτωτό του.

Παραλίγο τραγωδία με Έλληνα αλεξιπτωτιστή που κρεμόταν από C-130 (vid)

Παρ' ολίγον τραγωδία στις Ειδικές Δυνάμεις θα σημειωνόταν σήμερα όταν κατά τη διάρκεια άσκησης με πτώση αλεξιπτωτιστών, το αλεξίπτωτο ενός εξ αυτών δεν άνοιξε με αποτέλεσμα να μείνει κρεμασμένος έξω από το C-130 για μερικά λεπτά.

Το C-130, όπως αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του STAR, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Λάρνακας και όταν έφτασε στα 5.000 πόδια άναψε το πράσινο φως για να αρχίσει η πτώση των αλεξιπτωτιστών με στατικό ιμάντα.

Ο πρώτος άντρας από τους συνολικά 40 που μετείχαν στην άσκηση φεύγει από την πλαινή πόρτα του πολεμικού αεροσκάφους, ωστόσο ο ιμάντας δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο με αποτέλεσμα ο ίδιος να βρεθεί στο κενό κρεμασμένος για 4 λεπτά, σε απόσταση 4,5 μέτρων από το αεροσκάφος, όσο δηλαδή το μήκος του ιμάντα.

Άμεση ήταν η αντίδραση των συναδέλφων του, οι οποίοι τράβηξαν ξανά μέσα στο αεροσκάφος τον αλεξιπτωτιστή, τον οποίο τον κράτησε ο κρίκος ασφαλείας που συνδέει τον ιμάντα με τον σάκο που περιέχει το αλεξίπτωτο.

Πηγή: News247.gr