Προειδοποίηση Κίνας στις ΗΠΑ: «Η Ταϊβάν είναι τμήμα μας και αυτό δεν αλλάζει»

«Η Ταϊβάν είναι τμήμα της Κίνας» ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών της Κίνας στον ομόλογό του των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σε συνομιλία που είχαν.

Προειδοποίηση Κίνας στις ΗΠΑ: «Η Ταϊβάν είναι τμήμα μας και αυτό δεν αλλάζει»

«Η Ταϊβάν είναι τμήμα της Κίνας και κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό», δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο Κινέζος υπουργός Άμυνας Γουέι Φενγκέ στον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν κατά τη διάρκεια μιας σπάνιας τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε μαζί του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πεκίνου.

«Εάν το θέμα της Ταϊβάν δεν αντιμετωπισθεί σωστά, ενδέχεται να έχει επιζήμιο αντίκτυπο στις σίνο -αμερικανικές σχέσεις» δήλωσε ο Γουέι σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Άμυνας.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί πανικός καθώς τηλεοπτικό δίκτυο της Ταϊβάν μετέδωσε, ψευδώς, ότι η Κίνα εισέβαλε στη χώρα. Αργότερα ο τηλεοπτικός σταθμός ζήτησε συγγνώμη για τη «λάθος είδηση» όπως είπε.

Οι σχέσεις Κίνας - ΗΠΑ είναι σε τεντωμένο σχοινί και αυξάνονται οι φόβοι ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να οξύνει την ένταση. Η Ταϊβάν που από την αρχή της εισβολής έχει ανεβάσει επίπεδο συναγερμού, υπό τον φόβο μήπως η Κίνα προβεί σε παρόμοια ενέργεια με αυτή της Ρωσίας, αν και η ταϊβανέζικη κυβέρνηση δεν έχει αναφέρει σημάδια ότι επίκειται επίθεση.

in.gr