Κορωνοϊός: Έκτακτη ενημέρωση από τον Θάνο Πλεύρη στις 11.30 το πρωί

Ο υπουργός Υγείας αναμένεται να αναφερθεί στα έως τώρα δεδομένα της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα οποία αποφασίστηκε και η επικείμενη άρση των περιοριστικών μέτρων από 2 Μαΐου

Κορωνοϊός: Έκτακτη ενημέρωση από τον Θάνο Πλεύρη στις 11.30 το πρωί

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου υπό τον Θάνο Πλεύρη αναφορικά με τις εξελίξεις στην πανδημία και την άρση των μέτρων, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί.

Στην έκτακτη ενημέρωση, ο υπουργός Υγείας αναμένεται να αναφερθεί στα έως τώρα δεδομένα της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα οποία αποφασίστηκε και η επικείμενη άρση των περιοριστικών μέτρων από 2 Μαΐου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, στη συνέντευξη Τύπου θα συμμετέχουν εκτός από τον κ. Πλεύρη, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης και τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, και επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Υπενθυμίζεται ότι εν όψει Πάσχα, παραμένουν σε ισχύ ορισμένα μέτρα, προκειμένου όπως έχουν επισημάνει οι επιστήμονες οι εορτασμοί να γίνουν με προσοχή και να μην προκύψει επιδείνωση στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Μεταξύ άλλων, η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, όπως και η τήρηση 1,5 μέτρου απόστασης.

Από τη μεριά του, πάντως, ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ανησυχία για το Πάσχα, ακόμα κι αν παρατηρηθεί μια αύξηση των δεικτών λόγω συγχρωτισμού.

Πηγή: kathimerini.gr