Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη Κρεμίνα

Ρώσοι στρατιώτες εισήλθαν σήμερα στην πόλη Κρεμίνα στην ανατολική περιφέρεια Λουχάνσκ της Ουκρανίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, και δέχθηκαν ουκρανικά πυρά στη γειτονική πόλη Ρούμπινζε, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη Κρεμίνα

«Μια μεγάλης κλίμακας επίθεση εξαπολύθηκε τη νύχτα» της Κυριακής προς Δευτέρα στην Κρεμίνα, δήλωσε ο Ουκρανός κυβερνήτης της περιφέρειας Λουχάνσκ Σεργκέι Γκαϊντάι, σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

«Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη εισέλθει εκεί, με μια τεράστια ποσότητα πολεμικού υλικού... Οι υπερασπιστές μας υποχώρησαν σε νέες θέσεις», πρόσθεσε.

Η Κρεμίνα, με πληθυσμό 18.000 κατοίκους, βρίσκεται περίπου 50 χλμ βορειοανατολικά του Κραματόρσκ, πρωτεύουσας του Ντονμπάς που αποτελεί έναν από τους στόχους της Μόσχας σε αυτή την περιοχή.

Η πόλη είναι κοντά στο Ρούμπινζε, που δέχθηκε σφοδρά πυρά από ουκρανικό πυροβολικό και όλμους, σημείωσαν σήμερα δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν αυτήν την τοποθεσία, ειδικά από το χωριό Νοβοντρούζεσκ, περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά.

Από αυτό το χωριό, μπορούσε κανείς να δει και να ακούσει ισχυρές εκρήξεις στο Ρούμπινζε, ορισμένες φορές ακολουθούμενες από πυρκαγιές, με μαύρους και λευκούς καπνούς να υψώνονται πάνω από την πόλη.

Στις 13 Απριλίου, ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών του Λουχάνσκ, Λεονίντ Πασέχνικ, είχε πει ότι οι Ουκρανοί εξακολουθούσαν να ελέγχουν «μέρος» της πόλης Ρούμπινζε.

«Μόλις απελευθερώσουμε (όλη την περιοχή), θα λάβουμε μια απόφαση για να παράσχουμε βοήθεια στους αδελφούς μας στο Ντονέσκ και, τελικά, στη Ρωσία», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε χθες το βράδυ τη Ρωσία ότι θέλει να «καταστρέψει» ολόκληρη την ανατολική περιοχή του Ντονμπάς και ότι «ετοιμάζεται να εξαπολύσει επίθεση» στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ