Η Μαίρη Χρονοπούλου κάτι χρωστούσε στον Νίκο Κούρκουλο

Είναι γνωστή η κινηματογραφική χημεία της Μαίρης Χρονοπούλου με τον Νίκο Κούρκουλο. Πίσω από την αγαστή σχέση στο πανί υπήρχαν πολλά που ένωσαν τους δύο πρωταγωνιστές.

Η Μαίρη Χρονοπούλου κάτι χρωστούσε στον Νίκο Κούρκουλο

Η Χρονοπούλου όσες φορές ρωτήθηκε για τον Κούρκουλο απαντούσε πάντοτε με αποθεωτικά σχόλια: «Ο Κούρκουλος είναι ωραίος άντρας και έξοχος ηθοποιός, απόλυτα κινηματογραφικός και ευσυνείδητος. Έχουμε κάνει πολλές ωραίες ταινίες μαζί». Πέρα όμως από αυτά τα γενικά σχόλια η Χρονοπούλου δεν έπαψε ποτέ να δηλώνει ευγνώμων απέναντι σε αυτό τον υπερ σταρ του ελληνικού κινηματογράφου με τον οποίο είχε ανέκαθεν μια παράξενη χημεία στο πανί.

Η εξήγηση αυτής της οφειλής προς τον Κούρκουλο εξηγείται στο παρακάτω σχόλιο της Χρονοπούλου: «Οφείλω να δηλώσω, για να μην είμαι αγνώμων, ότι πριν από την εποχή της Φίνος, τότε που τον φώναξαν να κάνει τους Αδίστακτους, ο Νίκος είχε πε: "Τόσα θέλω, εκεί το όνομά μου και για παρτενέρ την Χρονοπούλου". Με επέβαλε σαν παρτενέρ του, με ήθελε πολύ. Νομίζω ότι ενώ είχε δουλέψει με ωραιότερες κοπέλες από μένα, μεγαλύτερες σταρ, εμείς είχαμε άλλο δέσιμο. Και η χημεία μεταξύ μας, απέδιδε στο κοινό. Κάτι που δεν είχε, για παράδειγμα, ο Κούρκουλος με τη Βουγιουκλάκη στο "Ταξίδι"».

Στην ταινία οι Αδίστακτοι Χρονοπούλου και Κούρκουλος συνέθεσαν ένα πολύ ωραίο ζευγάρι που συναγωνιζόταν αν δεν το ξεπερνούσε κιόλας, το ζευγάρι Καρέζη-Κούρκουλος στη Λόλα.