Περού: Χημικό ευνουχισμό στους βιαστές ανηλίκων προτείνει ο πρόεδρος Καστίγιο

Χημικό ευνουχισμό προτείνει ο πρόεδρος του Περού, Πέδρο Καστίγιο, για τους βιαστές ανηλίκων, αφού μόνο την προηγούμενη χρονιά καταγράφηκαν επίσημα 6.929 βιασμοί.

Περού: Χημικό ευνουχισμό στους βιαστές ανηλίκων προτείνει ο πρόεδρος Καστίγιο

Ο πρόεδρος του Περού Πέδρο Καστίγιο προχώρησε σε αυτή τη δήλωσε χθες Σάββατο, 16 Απριλίου λέγοντας ότι η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής χημικού ευνουχισμού σε βιαστές ανηλίκων, ως ένα δραστικό μέτρο για την καταπολέμηση τέτοιων εγκλημάτων.

«Αρκετά με τόση βία, τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά παιδιών δεν θα γίνουν ανεκτά από αυτήν την κυβέρνηση, ούτε θα μείνουν ατιμώρητα» είπε ο Καστίγιο, ο οποίος δήλωσε «εξοργισμένος» μετά τον βιασμό ενός κοριτσιού μόλις 3 ετών, ο οποίος έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Το μέτρο που προτείνει ο πρόεδρος Καστίγιο πρέπει να εγκριθεί από το περουβιανό κοινοβούλιο.

Ο Καστίγιο ανέφερε πως ο χημικός ευνουχισμός βιαστών ανηλίκων εφαρμόζεται ήδη σε χώρες όπως η Ρωσία, η Πολωνία, η Νότια Κορέα, η Ινδονησία και η Μολδαβία. Ο χημικός ευνουχισμός γίνεται με τη χορήγηση φαρμάκων που αναστέλλουν τη σεξουαλική επιθυμία.

Σύμφωνα με το περουβιανό υπουργείο Δικαιωμάτων των Γυναικών, περισσότεροι από 21.000 ανήλικοι έχουν πέσει θύματα βιασμού τα τελευταία 4 χρόνια. Μόνο το 2021 καταγράφηκαν 6.929 περιπτώσεις.

Στο Περού οι βιαστές ανηλίκων βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Ο Πέδρο Καστίγιο, πριν αναλάβει τα ηνία της χώρας του υπήρξε δάσκαλος και συνδικαλιστής. Εργαζόταν σε αγροτικές, επαρχιακές περιοχές το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Πριν κερδίσει τις εκλογές (Ιούλιος 2021) είχε δηλώσει προεκλογικά ότι θα βάλει τέλος στη διαφθορά και υποσχέθηκε αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Ορκίζομαι ενώπιον του Θεού, ενώπιον της οικογένειάς μου, των αγροτών, των αυτοχθόνων λαών (...) των ψαράδων, των γιατρών, των παιδιών και των εφήβων, ότι θα ασκήσω τα καθήκοντα μου, του προέδρου της Δημοκρατίας», είπε ο Καστίγιο που ήταν ο υποψήφιος του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς Perú Libre («Ελεύθερο Περού»), με ακροατήριο τα μέλη του Κογκρέσου.

Πηγή: cnn.gr