Στις 20-21/4 το έκτακτο επίδομα ακριβείας – Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα καύσιμα

Στις 20 - 21 Απριλίου θα δοθεί το έκτακτο επίδομα ακρίβειας των 200 ευρώ προς τους ευάλωτους σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Στις 20-21/4 το έκτακτο επίδομα ακριβείας – Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα καύσιμα

Στις 20 και 21 Απριλίου θα δοθεί το έκτακτο επίδομα ακρίβειας των 200 ευρώ προς τους ευάλωτους, ενώ η πλατφόρμα για το επίδομα καυσίμων θα ανοίξει μέσα σε αυτή την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννη Οικονόμου κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

O κ. Οικονόμου ανέφερε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα οικονομικά και θεσμικά γιατί γνωρίζει ότι οι συνέπειες δεν αφήνουν κανέναν πολίτη ανέγγιχτο, και προσπαθεί να στηρίξει τον καθέναν ανάλογα με τις ανάγκες του «με σύμμαχο την ψυχραιμία και τη σοβαρότητα».

Τόνισε ότι λαμβάνονται μέτρα με την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου εργαλείου και δημιουργούνται νέες δυνατότητες και υπάρχει αισιοδοξία ότι «θα τα καταφέρουμε και σε αυτήν την κρίση. Αρκεί να μείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο και να είμαστε ενωμένοι. Η ενότητα και η συμπληρωματικότητα συνιστούν την οδό εξόδου απ’ τα προβλήματα σε κρίσιμες περιόδους».

Υπογράμμισε ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκαλεί σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη και ιδιαίτερα στην Ευρώπη. «Ήδη ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε σε υψηλό δεκαετιών, η ακρίβεια σαρώνει το εισόδημα των νοικοκυριών και οι ρυθμοί ανάπτυξης δέχονται πολύ ισχυρή πίεση», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι η κυβέρνηση αναπτύσσει δράσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να περιορίσει το αποτύπωμα της κρίσης που πλήττει κυρίως τους πιο αδύναμους και αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα που έχουν ληφθεί σε εθνικό επίπεδο από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα με τη διάθεση άνω των 4 δισεκ. ευρώ (το 1,2 δισεκ. μέσα στον Απρίλιο).

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο λήψης αργότερα νέων μέτρων για την ενέργεια υπέρ των αδύναμων, ο κ. Οικονόμου είπε ότι κάθε μέτρο που λαμβάνει η κυβέρνηση, παίρνει υπόψη την ανάγκη δημοσιονομικής σταθερότητας.

«Ζούμε σε μια εκρηκτική συγκυρία, δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών. Είναι πολύ σημαντικός μήνας ο Απρίλιος που θα ξεδιπλωθούν όλα τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση» είπε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα, τόνισε πως η κυβέρνηση θα σταθεί αμείλικτη σε φαινόμενα αισχροκέρδειας: «Φαινόμενα αισχροκέρδειας δεν προκειται να επιτρεψουμε σε κανένα».