Ζελένσκι: Ομιλία μέλους του ναζιστικού τάγματος Αζόφ, μέσα στην ελληνική Βουλή!

Ελληνοουκρανός στρατιώτης απευθύνθηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο αποκαλύπτοντας πως ανήκει στο νεοναζιστικό τάγμα, σε μια ντροπιαστική στιγμή μέσα στη Βουλή. Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, ζητά εξηγήσεις από τον Τασούλα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ζελένσκι: Ομιλία μέλους του ναζιστικού τάγματος Αζόφ, μέσα στην ελληνική Βουλή!

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας θέλησε να δώσει τον λόγο σε δύο στρατιώτες που πολεμούν τη Ρωσία.

Ένας εξ αυτών μάλιστα, ο πρώτος που μίλησε στην ελληνική Βουλή, επίσης μέσω τηλεδιάσκεψης, είπε πως είναι Ελληνοουκρανός, με καταγωγή από τη Μαριούπολη, τονίζοντας πως ο παππούς του είχε πολεμήσει στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το παράδοξο, όμως, είναι πως ο εν λόγω στρατιώτης-ομιλητής που απευθύνθηκε μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι μέλος του νεοναζιστικού Τάγματος του Αζόφ, πράγμα που αποκάλυψε ο ίδιος στην αρχή της ομιλίας του και πριν αναφερθεί στην τραγική κατάσταση της Μαριούπολης. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως είναι μέλος της ακροδεξιάς ομάδας της εθνικής φρουράς της Ουκρανίας, που πολεμά αυτή την περίοδο στη χώρα, σε μία ντροπιαστική στιγμή μέσα στην ελληνική Βουλή και ένα μελανό σημείο της γενικότερης ομιλίας Ζελένσκι.

"Καλημέρα αξιότιμα μέλη της ελληνικής Βουλής. Απευθύνομαι σε εσάς σαν Έλληνας στην καταγωγή. Λέγομαι Μιχαήλ. Ο παππούς μου πολέμησε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των ναζιστών. Τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές.

Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε στην ουκρανική άμυνα, μέσα από το Τάγμα Αζόφ, αυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης μου, είναι το χρέος μου σαν άντρας. Πρέπει να μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η ειρηνική Μαριούπολη", είπε ο εν λόγω στρατιώτης.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Εξηγήσεις από Τασούλα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ - Αποχώρησαν τέσσερις βουλευτές

Το εν λόγω στιγμιότυπο προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και αντιδράσεις από ένα μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης, ανεξάρτητα από την παρουσία ή όχι των κομμάτων στη Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μάλιστα, προτίθεται να ζητήσεις εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ώστε να εξακριβωθεί αν ο ίδιος γνώριζε ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε χαρακτηριστικά: "Ακούσαμε σήμερα με σεβασμό και αλληλεγγύη το δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, ο οποίος αντιστέκεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας. Από εκεί και μετά όμως, είναι απαράδεκτο ότι σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε μαζί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, μέλος του Τάγματος Αζόφ. Σε λίγη ώρα έχουμε Διάσκεψη των Προέδρων και θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Τασούλα, αν ήταν ενημέρος, αν συμφώνησε. Διότι νομίζω ότι αυτό αποτελεί μεγάλο ατόπημα".

Να σημειωθεί πως, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε τελικά με αρκετές απουσίες στη Βουλή, ενώ οι παρόντες βουλευτές δεν χειροκρότησαν στο τέλος της ομιλίας Ζελένσκι.

Μάλιστα, όταν έγινε η παρέμβαση του στρατιωτικού από το Τάγμα Αζοφ, τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από τη Βουλή. Ο λόγος για τους Θοδωρή Δρίτσα, Νίκο Φίλη, Γιάννη Γκιόλια και Γιώργο Βαρεμένο.

ΚΚΕ: "Ντράπηκε και η ντροπή"

Οργισμένη αντίδραση και από την ΚΕ του ΚΚΕ, που σχολίασε το περιστατικό με ανάρτηση στα social media:

"Ντράπηκε και η ντροπή σήμερα στη Βουλή και την ομιλία Ζελένσκι, με τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου να χειροκροτάνε τους ναζί του τάγματος Αζόφ, επειδή αυτό επιβάλλουν οι ΝΑΤΟϊκές οδηγίες και δεσμεύσεις. Απόλυτη δικαίωση για τη στάση του ΚΚΕ".

πηγή: news247.gr