Θάνατος Τζωρτζίνας: Τι ερευνούν οι δικηγόροι της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κεταμίνη

«Ίσως δούμε ανατροπές» λένε οι συνήγοροι της Ρούλας Πισπιρίγκου που ερευνούν την πορεία που ακολούθησε η κεταμίνη και τον τρόπο με τον οποίο χορηγήθηκε στον οργανισμό της άτυχης Τζωρτζίνας

Θάνατος Τζωρτζίνας: Τι ερευνούν οι δικηγόροι της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κεταμίνη

Την πορεία που ακολούθησε η κεταμίνη και τον τρόπο με τον οποίο χορηγήθηκε στον οργανισμό της άτυχης Τζωρτζίνας ερευνούν οι δικηγόροι της κατηγορουμένης, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Το μεσημέρι της Κυριακής, έφτασε στη ΓΑΔΑ ο ένας εκ των δυο συνηγόρων της κατηγορουμένης, Όθωνας Παπαδόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ερευνούμε την πορεία που ακολούθησε η κεταμίνη, ποιος την προμηθεύτηκε και με ποιον τρόπο και πώς την χρησιμοποίησε».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η κεταμίνη είναι μια ουσία που διακινείται με πολύ αυστηρό και ελεγχόμενο τρόπο και δεν μπορεί κανείς να την προμηθευτεί στο εμπόριο. Μπορεί να χρησιμοποιήθηκε από κάποιον χωρίς δόλο και ίσως δούμε κάποιες ανατροπές».

Όπως είπε, υπάρχουν περιστατικά και εξελίξεις που έχουν επηρεάσει ψυχολογικά την εντολέα του, ενώ με δική του παρότρυνση θα συναντηθεί με τους προηγούμενους νομικούς παραστάτες της.

Σημειώνεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου, όλες αυτές τις ημέρες, από τη στιγμή της σύλληψής της μέχρι και σήμερα, δηλώνει άγνοια για την κεταμίνη, αρνούμενη την κατηγορία.

Αναλυτικά η δήλωση του Οθ. Παπαδόπουλου

Μελετήσαμε τη δικογραφία, έχουμε εστιάσει στην έρευνα σχετικά με την προέλευση της ουσίας που προκάλεσε το θάνατο του παιδιού, εάν βρούμε τη διαδρομή που έκανε η ουσία μέχρι να φτάσει να χρησιμοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο ενδεχομένως θα έχουμε βγάλει την άκρη του νήματος σχετικά με το τι έγινε και το ποιος τέλεσε την πράξη.

Υπάρχουν διάφορα πράγματα που τρέχουνε για τα οποία δε μπορώ να σας μιλήσω αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν εξελίξεις που τρέχουν και έχουν επηρεάσει ψυχολογικά την εντολέα μου Προσπαθούμε να βρούμε μία άκρη. Προσπαθούμε να βρούμε απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα.

Σύντομα θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Είναι μία ουσία που δεν υπάρχει στο εμπόριο, δεν βρίσκεται εύκολα. Η πληροφορία που διασταυρώσαμε με ειδικούς, σε κάποια πράγματα συμφωνούν όλοι, ένα από αυτά είναι ότι δε μπορεί να την προμηθευτεί κάποιος αυτή την ουσία, διακινείται με αυστηρό και ελεγχόμενο τρόπο. Αυτό μπορεί να είναι καλό για να βρούμε τη διαδρομή της.

Δεν είναι απαραίτητο να έχει χρησιμοποιηθεί με δόλο, ίσως να υπάρχουν και άλλες ανατροπές. Είναι επιθυμία της κατηγορουμένης να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους. Είναι μία διαδικασία στην οποία θέλει να υποβληθεί.

Τι είπε στους αστυνομικούς για την κεταμίνη

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι αστυνομικοί βρέθηκαν τετ α τετ μαζί της και της είπαν ότι βρέθηκε κεταμίνη, εκείνη απάντησε:

«Ναι εντάξει. Το είδα στην τηλεόραση».

Και όταν τη ρώτησαν αν γνωρίζει τι είναι, απάντησε «το γκούγκλαρα εκείνη την ώρα και έμαθα».

«Το έδωσες εσύ;» ήταν η επόμενη ερώτηση. «Δεν το έδωσα» αποκρίθηκε για να συμπληρώσει: «Μήπως πρέπει να εξεταστεί ξανά; Δεν μπορώ να είμαι σίγουρη για τίποτα».

Πηγή: in.gr