Βρετανία: Στέλνει κι άλλα όπλα στην Ουκρανία - Ουάλας: «Χρειαζόμαστε περισσότερα πυρηνικά»

Την ανάγκη για αύξηση των πυρηνικών όπλων της Μεγάλης Βρετανίας επισήμανε ο υπουργός Άμυνας, Μπεν Ουάλας, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την αποστολή πυροβολικού και τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία.

Βρετανία: Στέλνει κι άλλα όπλα στην Ουκρανία - Ουάλας: «Χρειαζόμαστε περισσότερα πυρηνικά»

«Η Ουκρανία χρειάζεται πυροβολικό μεγαλύτερου βεληνεκούς» καθώς ο ρωσικός στρατός σφυροκοπά αδιάκοπα, ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο χορηγών για την Ουκρανία.

Το συνέδριο που φιλοξένησε το Λονδίνο έφερε 35 διεθνείς εταίρους αποφάσισε να ενισχύσουν την Ουκρανία με παροχή πυροβολικού και τεθωρακισμένων οχημάτων μεγαλύτερης εμβέλειας ώστε να κρατήσουν τα ρωσικά στρατεύματα μακριά από τους στόχους τους.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται εξάλλου να στείλει τα λεγόμενα περιπλανώμενα πυρομαχικά, όπως drones. Έχει επιπλέον δεσμευτεί για την αποστολή συστημάτων αεράμυνας Starstreak και 6.000 νέων αντιαρματικών και πυραύλων υψηλής έκρηξης.

Ο Μπεν Ουάλας κάλεσε επίσης από το συνέδριο, για αύξηση των πυρηνικών όπλων του Ηνωμένου Βασιλείου μπροστά στη ρωσική απειλή.

Η κυβέρνηση του ΗΒ συνεργάζεται τώρα με την Πολωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους εταίρους για να συντονίσει την παροχή μακροπρόθεσμης διεθνούς υποστήριξης, παράλληλα με το νέο πακέτο στρατιωτικής υποστήριξης του Ηνωμένου Βασιλείου για την Ουκρανία που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Πηγές του Whitehall έχουν εκφράσει την ανησυχία τους, σύμφωνα με την Τέλεγκραφ, ότι οι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας, είναι «υπερβολικά ανυπόμονοι» να εξασφαλίσουν μια έγκαιρη ειρηνευτική συμφωνία και πιέζουν την Ουκρανία να «συμβιβαστεί».

naftemporiki.gr