Βουλή: Υπερψηφίστηκε από όλους πλην του ΜεΡΑ25 η τροπολογία για τα έκτακτα μέτρα στήριξης

Τι ψήφισαν τα κόμματα της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και για τις τροπολογίες των υπουργείων Εργασίας και Παιδείας.

Βουλή: Υπερψηφίστηκε από όλους πλην του ΜεΡΑ25 η τροπολογία για τα έκτακτα μέτρα στήριξης

Ολοκληρώθηκε στην ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, που προβλέπει την κύρωση της δωρεάς του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» για την δημιουργία υπερσύγχρονου νοσοκομείου στη Σπάρτη και την παράταση ισχύος των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να τάσσονται υπέρ της αρχής του, ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει «παρών» και τα υπόλοιπα κόμματα, ΕΛ.ΛΥ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25, να καταψηφίζουν.

Στο νομοσχέδιο υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία και οι υπουργικές τροπολογίες που κατατέθηκαν και ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο:

Η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας με τα έκτακτα οικονομικά μέτρα στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα πλην του ΜεΡΑ25 που δήλωσε «παρών».

Η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για την ρύθμιση θεμάτων του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας υπερψηφίστηκε μόνο από τη ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΜεΡΑ25 καταψήφισαν, ενώ ΚΚΕ και ΕΛ.ΛΥ δήλωσαν «παρών».

Την τροπολογία του υπουργείου Υγείας υπερψήφισαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ δήλωσαν «παρών» και ΕΛ.ΛΥ και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν. Η ρύθμιση αφορά το πρόγραμμα προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων μαστογραφίας κατά του καρκίνου των γυναικών, καθώς και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, με την διευκρίνιση ότι, με απόφαση του υπουργού, καθορίζεται η λήξη, αναστολή και επαναφορά της ισχύος του μέτρου.