Πούτιν: Απαγορεύει στα ρωσικά ΜΜΕ να αναφέρουν το όνομα του Αμπράμοβιτς

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να απαγόρευσε στα κρατικά ΜΜΕ της Ρωσίας να αναφέρουν το όνομα του Ρομάν Αμπράμοβιτς μετά την ύποπτη δηλητηρίαση που υπέστη ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι. 

Πούτιν: Απαγορεύει στα ρωσικά ΜΜΕ να αναφέρουν το όνομα του Αμπράμοβιτς

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται πως έδωσε εντολή στα ρωσικά κρατικά Μέσα να σταματήσουν κάθε αναφορά στον Ρομάν Αμπράμοβιτς σχετικά με τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την Daily Star, το όνομα του ιδιοκτήτη της Τσέλσι θα διαγραφεί από τηλεοπτικά και ειδησεογραφικά ρεπορτάζ, αφού στις αρχές της εβδομάδας χαρακτηρίστηκε «ύποπτη» η δηλητηρίαση την οποία υπέστη κατά την διάρκεια των συνομιλιών για την ειρήνη στο Κίεβο νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Την απόφαση του Ρώσου προέδρου αποκάλυψε η κορυφαία πολιτικός της αντιπολίτευσης, Ξένια Σόμπτσακ.

«Απαγορεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης υπέρ του Κρεμλίνου να αναφέρουν τον ρόλο του επιχειρηματία Ρομάν Αμπράμοβιτς στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας», ανέφερε το κανάλι Telegram της Σόμπτσακ. «Αυτή η πληροφορία επιβεβαιώθηκε στο συντακτικό μας γραφείο υπό τον όρο της ανωνυμίας από εκπροσώπους του Moskva-24, του TASS και ενός άλλου μεγάλου φιλοκυβερνητικού τηλεγραφικού καναλιού».

«Μια από τις πηγές είπε ότι στις 30 Μαρτίου ήρθε η ακόλουθη εντολή από τις αρχές: «Δεν αναφέρουμε πλέον ότι ο Αμπράμοβιτς συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις».»

Οι αναφορές στον 55χρομου μεγιστάνα, φάνηκε να σταματούν στα κρατικά μέσα ενημέρωσης γύρω στη 13:00 ώρα Μόσχας την Τρίτη(29/3). Ο Αμπράμοβιτς - οι παππούδες και οι γιαγιάδες του οποίου κατάγονταν από το Κίεβο – φέρεται να συμμετείχε στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Τρίτης στην Κωνσταντινούπολη για τον τερματισμό του πολέμου.