Λονδίνο: «Διακανονισμός με τη Ρωσία θα ισοδυναμεί με ξεπούλημα της Ουκρανίας»

Η επικεφαλής διπλωματίας της Βρετανίας, Λιζ Τρας, τόνισε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα πρέπει να λογοδοτήσει ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Λονδίνο: «Διακανονισμός με τη Ρωσία θα ισοδυναμεί με ξεπούλημα της Ουκρανίας»

Το Λονδίνο προειδοποίησε σήμερα ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία ισοδυναμούν με «ξεπούλημα» της Ουκρανίας, λέγοντας ότι οποιαδήποτε συμφωνία για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής θα πρέπει να περιλαμβάνει μηχανισμό για την επιστροφή των κυρώσεων κατά της Μόσχας σε περίπτωση νέας «επιθετικότητας».

«Γνωρίζουμε ότι ο Πούτιν δεν θέλει να διαπραγματευτεί σοβαρά», δήλωσε η επικεφαλής της διπλωματίας Λιζ Τρας ενώπιον των βουλευτών, κατηγορώντας τον Ρώσο πρόεδρο ότι «βομβαρδίζει αθώους ανθρώπους» παρά τη διεξαγωγή συνομιλιών και πιστεύοντας ότι ήταν απαραίτητο «να γίνουν περισσότερα για να τον σταματήσουν».

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι μελλοντικές συνομιλίες δεν θα οδηγήσουν σε ξεπούλημα της Ουκρανίας και επανάληψη των λαθών του παρελθόντος», τόνισε, κρίνοντας ότι οι προηγούμενες συμφωνίες δεν είχαν προσφέρει στην Ουκρανία «βιώσιμη ασφάλεια».

Η υπουργός επέμεινε στην ανάγκη «αποκατάστασης της εδαφικής ακεραιότητας» της Ουκρανίας και «να λογοδοτήσει το καθεστώς Πούτιν ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης». Είπε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες δεν πρέπει να αρθούν όσο «ο Πούτιν συνεχίζει αυτόν τον πόλεμο και έχει στρατεύματα στην Ουκρανία».

naftemporiki.gr