Πάτρα: Στην Ασφάλεια οι ιατρικοί φάκελοι των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη

Πρόκειται για την 3,5 ετών Μαλένα, που άφησε την τελευταία της πνοή στις 13 Απριλίου 2019 στην Ογκολογική Μονάδα «Ελπίδα» του «Αγλαΐα Κυριακού», τη μόλις 6 μηνών Ίριδα, που μεταφέρθηκε την 21η Μαρτίου 2021 νεκρή στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πάτρας, και την 9χρονη Τζωρτζίνα, που κατέληξε στα τέλη Ιανουαρίου 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Πάτρα: Στην Ασφάλεια οι ιατρικοί φάκελοι των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη

Στα χέρια του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής βρίσκονται εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα οι ιατρικοί φάκελοι των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, που απεβίωσαν στο διάστημα από τον Απρίλιο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2022.

Πρόκειται για την 3,5 ετών Μαλένα, που άφησε την τελευταία της πνοή στις 13 Απριλίου 2019 στην Ογκολογική Μονάδα «Ελπίδα» του «Αγλαΐα Κυριακού», τη μόλις 6 μηνών Ιριδα, που μεταφέρθηκε την 21η Μαρτίου 2021 νεκρή στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πάτρας, και την 9χρονη Τζωρτζίνα, που κατέληξε στα τέλη Ιανουαρίου 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η Εισαγγελία της Πάτρας και ανετέθη στο τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών, οι αστυνομικοί προχωρούν σε αναψηλάφηση των τριών υποθέσεων, ενώ έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν καταθέσεις από τους γιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων που κλήθηκαν να διαχειριστούν τα συμβάντα.

Πρόκειται συνολικά για τέσσερα νοσοκομεία, καθώς, πλην του Καραμανδάνειου και του «Αγλαΐα Κυριακού», η 9χρονη κόρη της οικογένειας, Τζωρτζίνα, που απεβίωσε στις αρχές του τρέχοντος έτους, είχε μεταφερθεί για εξετάσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου αλλά και στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην έρευνα, οι γιατροί και νοσηλευτές των δύο νοσοκομείων της Πάτρας δεν έχουν ακόμα κληθεί να καταθέσουν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης. Εχουν όμως εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα αποστείλει τους πλήρεις ιατρικούς φακέλους στο τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών.

Αντιθέτως, οι αστυνομικοί του τμήματος έχουν ήδη από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας αρχίσει να λαμβάνουν καταθέσεις από το προσωπικό των δύο νοσοκομείων της Αττικής, στα οποία νοσηλεύθηκαν η Μαλένα και η Τζωρτζίνα, πριν καταλήξουν μυστηριωδώς.

Σε εκκρεμότητα, στο μεταξύ, παραμένει το τελικό πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη για τα αίτια θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας. Κατά την πρώτη φάση της ιατροδικαστικής εξέτασης δεν προέκυψαν σαφείς απαντήσεις για τα αίτια θανάτου του κοριτσιού και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Σε εκκρεμότητα, τέλος, παραμένει και το πόρισμα μιας άτυπης επιτροπής ιατροδικαστών, με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη. Η εν λόγω επιτροπή έχει αναλάβει να επαναξιολογήσει το πόρισμα για τον προ τριετίας θάνατο της Μαλένας, που είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια.

Πηγή: Kathimerini.gr