Πόλεμος στην Ουκρανία: Από 7 έως 15 χιλιάδες οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες σύμφωνα με το ΝΑΤΟ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει στοιχίσει την ζωή σε 7 με 15 χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες σύμφωνα με εκτίμηση του ΝΑΤΟ την Τετάρτη (23/03). 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Από 7 έως 15 χιλιάδες οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες σύμφωνα με το ΝΑΤΟ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για τέταρτη εβδομάδα με τις δριμείς συγκρούσεις να έχουν επιφέρει τον θάνατο από 7.000 έως 15.000 Ρώσων στρατιωτών.

Για να γίνει σαφές το μέγεθος της απώλειας που έχουν υποστεί οι Ρώσοι από την Ουκρανική αντίσταση, η Ρωσία είχε απώλειες 15 χιλιάδων στρατιωτών σε μια δεκαετία πολέμου στο Αφγανιστάν.

Ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ είπε ότι η εκτίμηση βασίστηκε σε πληροφορίες από τις ουκρανικές αρχές, σε ό,τι δημοσιοποίησε η Ρωσία — σκόπιμα ή όχι — και σε πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από ανοιχτές πηγές. Ο αξιωματούχος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας σύμφωνα με τους βασικούς κανόνες που θέτει το ΝΑΤΟ.

Όταν η Ρωσία εξαπέλυσε την εισβολή της στις 24 Φεβρουαρίου μια γρήγορη ανατροπή της κυβέρνησης της Ουκρανίαςφαινόταν πιθανή. Αλλά έχοντας πλέον συμπληρωθεί τέσσερις ολόκληρες εβδομάδες μαχών, η Μόσχα έχει βαλτώσει σε μια σκληρή στρατιωτική εκστρατεία.

Αντλήθηκαν πληροφορίες από το Associated Press