Δολοφονία Άλκη: Συνάντηση των γονέων του με την ηγεσία του Αρείου Πάγου

Οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού είχαν σήμερα (21/3) συνάντηση με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου και τον εισαγγελέα Βασίλη Πλιώτα ζητώντας να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τον θάνατο του παιδιού τους και να εξαλειφθούν τα φαινόμενα οπαδικής βίας

Δολοφονία Άλκη: Συνάντηση των γονέων του με την ηγεσία του Αρείου Πάγου

Να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του παιδιού τους και να αντιμετωπιστούν με δραστικό τρόπο τα φαινόμενα της οπαδικής βίας ζήτησαν οι γονείς του 19χρονου Άλκη Καμπανού, που πρόσφατα έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με την ηγεσία του Αρείου Πάγου, παρουσία του δικηγόρου τους Αλέξη Κούγια.

Η συνάντηση έγινε ξεχωριστά με την πρόεδρο Μαρία Γεωργίου και τον εισαγγελέα Βασίλη Πλιώτα και διήρκεσε περισσότερο από δυο ώρες.

Οι γονείς ζήτησαν από τους ανώτατους δικαστές να αποδοθεί δικαιοσύνη για το θάνατο του παιδιού τους και να σταματήσει η τυφλή οπαδική βία.

Από την πλευρά τους οι δικαστικοί λειτουργοί υποσχέθηκαν πως η ελληνική δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της.

Υπογράμμισαν δε πως πρόσφατα μετά από παραγγελία του κ Πλιώτα ξεκίνησε μεγάλη έρευνα για τη βία μεταξύ οπαδών και ασκήθηκαν οι πρώτες διώξεις, ενώ υπήρξαν και προφυλακίσεις.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές ακόμα δικογραφίες στο στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης από τον αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά και η συγκίνηση ήταν πολύ μεγάλη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας αναφέρει σε δήλωσή του: «Σε λίγα χρόνια θα συμπληρώσω 50 χρόνια δικηγορίας. Αλλά αυτό που έζησα σήμερα στο γραφείο της προέδρου του Αρείου Πάγου κυρίας Γεωργίου με τους γονείς του αείμνηστου Αλκη Καμπανού και την σεβαστή κυρία πρόεδρο του Αρείου Πάγου είναι συγκλονιστικό και δεν μπορώ με λόγια να το περιγράψω.

Η ελληνική δικαιοσύνη είναι τυχερή που επικεφαλής της είναι η άνθρωπος πρώτα απ’ όλα κυρία Γεωργίου.

Η συνάντηση μαζί της αλλά και μαζί με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Πλιώτα είναι το μεγαλύτερο βάλσαμο για τους τραγικούς γονείς του αείμνηστου Αλκη στη πληγή που άνοιξε σε αυτούς η απάνθρωπη συμπεριφορά αυτών των 12 αδίστακτων εγκληματιών που μέχρι σήμερα ούτε οι ίδιοι ούτε το οικογενειακό τους περιβάλλον έχουν προφέρει τη λέξη “συγγνώμη” είτε δημόσια είτε ιδιωτικά.

Η συνάντηση ήταν απολύτως μυστική και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και δεν θα έκανα αυτή τη δήλωση εάν η συνάντηση δεν αποκαλύπτετο από δημοσιογράφους οι οποίοι τους συνάντησαν εντελώς τυχαία έξω από τον Αρειο Πάγο».