Υπουργείο Άμυνας Ουκρανίας: «Υπάρχει σχέδιο αντικατάστασης του Πούτιν από τον Μπορτνίκοφ»

Ανάρτηση η οποία αναφέρεται σε σχέδιο ανατροπής του Βλαντιμίρ Πούτιν από ομάδα της ρωσικής ελίτ, έκανε το τμήμα Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.

Υπουργείο Άμυνας Ουκρανίας: «Υπάρχει σχέδιο αντικατάστασης του Πούτιν από τον Μπορτνίκοφ»

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα αναφέρει η ουκρανική υπηρεσία μια ομάδα από επιχειρηματίες και πολιτικούς με επιρροή που είναι αντίθετη στα σχέδια του Πούτιν και επιθυμεί την αποκατάσταση των οικονομικών δεσμών με τη Δύση, θέλει να τον ανατρέψει και να τον αντικαταστήσει με τον Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ.

Ο λόγος για τον διευθυντή της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας ο οποίος, όπως αναφέρεται, πρόσφατα βρέθηκε, σε δυσμένεια, από το στενό κύκλο του Πούτιν, στον οποίο άνηκε.

Η επίσημη δικαιολογία από το Κρεμλίνο για τη δυσαρέσκεια έχει να κάνει με τους θανατηφόρους και λανθασμένους υπολογισμούς στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα επίσης τονίζει πως στόχος της εν λόγω ομάδας δεν είναι απλά να ανατρέψει τον Πούτιν αλλά ουσιαστικά να τον «βγάλουν από τη μέση».

Είναι χαρακτηριστικό πως στο κείμενο που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό στα social media και αναπαράγεται από τα ουκρανικά Μέσα, γίνεται λόγος για «δηλητηρίαση, ξαφνική ασθένεια ή ατύχημα».

Παράλληλα, τονίζεται πως γίνεται ήδη προσπάθεια από την Υπηρεσία Ασφαλείας να αποδυναμωθεί η επιρροή του ηγέτη των Τσετσένων, Καντίροφ, κάτι που ερμηνεύεται ως προσπάθεια να βρεθεί λύση με τους Ουκρανούς παρακάμπτοντας τη ρωσική ηγεσία.

Πάντως, όπως αναφέρουν τις τελευταίες ημέρες διεθνή ΜΜΕ, από την πλευρά της Ρωσίας, παρακολουθούνται όλες οι κινήσεις ενώ ειδικότερα πράκτορες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας και άτομα της ασφαλείας του Πούτιν τον ενημερώνουν καθημερινά για τις εξελίξεις στους κόλπους όσων διαφωνούν μαζί του.

topontiki.gr