Στρατηγικός προορισμός η Αθήνα για την Emirates

Έχουν αυξηθεί οι κρατήσεις και η Emirates σκοπεύει να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα.

Στρατηγικός προορισμός η Αθήνα για την Emirates

Την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά, όπου δίνει το «παρών» τα τελευταία 25 χρόνια, επιδιώκει η Emirates, όπως αναφέρει στην «Κ» –ενόψει της φετινής θερινής περιόδου και εν μέσω κλυδωνισμών της παγκόσμιας οικονομίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία– o Κάλιντ αλ Ζαρούνι, διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα και την Αλβανία.

«Η Ελλάδα παραμένει στο επίκεντρο της δραστηριότητάς μας. Βασική μας επιδίωξη είναι η διατήρηση της χωρητικότητάς μας στη χώρα, ώστε να συμβάλλουμε περαιτέρω στη διασύνδεσή της με άλλους προορισμούς του δικτύου μας, μέσω Ντουμπάι, προς την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αυστραλασία. Στην Emirates αναζητούμε συνεχώς ευκαιρίες για να διευρύνουμε το δίκτυό μας και να αυξήσουμε τη συχνότητα των πτήσεών μας, βάσει της ζήτησης. Ως εκ τούτου, αξιολογούμε με τη δέουσα προσοχή τις υφιστάμενες δραστηριότητές μας και είμαστε σε στενή επικοινωνία με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές για να διερευνήσουμε τυχόν ευκαιρίες», σημειώνει.

Η Αθήνα, όπως προσθέτει, αποτελεί προορισμό στρατηγικής σημασίας για την Emirates, με την αεροπορική να έχει μεταφέρει πέρυσι 9.000 τόνους φορτίου από και προς την ελληνική πρωτεύουσα. Τα τελευταία 25 χρόνια η Emirates έχει μεταφέρει από την Αθήνα σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο 4,5 εκατ. επιβάτες, ενώ έχουν καταγραφεί 15.000 πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Ντουμπάι. «Το Ντουμπάι, το Νιούαρκ, το Μαλέ, η Σεούλ και η Σιγκαπούρη είναι οι προορισμοί που βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις όσων ταξιδεύουν από την Ελλάδα με την Emirates».

Ωστόσο, η άνοδος των τιμών των καυσίμων δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει την Emirates, όπως και συνολικά τους αερομεταφορείς. «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στις τιμές, καθώς πλέον καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μερίδιο του λειτουργικού μας κόστους, και αυτό είναι κάτι που δεν αναμένεται να αλλάξει σύντομα. Καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες να αντισταθμίσουμε το αυξανόμενο κόστος καυσίμων τύπου jet, στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό.

Ελέγχουμε διαρκώς τις τιμές των εισιτηρίων και γίνεται προσαρμογή όποτε κρίνεται απαραίτητο, βάσει της δυναμικής της αγοράς, του ανταγωνισμού, των εποχικών επιπτώσεων, της ανάκαμψης της ταξιδιωτικής ζήτησης, των κρατήσεων, των τιμών των καυσίμων και άλλων παραγόντων» σημειώνει ο Κάλιντ αλ Ζαρούνι.

Παρ’ όλα αυτά, ύστερα και από τη σταδιακή άρση των περιορισμών για την COVID-19, η ζήτηση για ταξίδια έχει επανέλθει, βαίνει συνεχώς αυξανόμενη, ιδίως όσον αφορά το δρομολόγιο μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. «Οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί και εφόσον τα διεθνή σύνορα παραμένουν ανοιχτά, ευελπιστούμε πως αυτή η ανοδική πορεία θα συνεχιστεί», σχολιάζει.

«Η Emirates είναι η μοναδική αεροπορική εταιρεία που προσφέρει απευθείας πτήσεις ανάμεσα σε Αθήνα και ΗΠΑ, ο δικός μας τρόπος να υποστηρίξουμε έμπρακτα και σθεναρά την ελληνική οικονομία. Προσθέσαμε στους προορισμούς μας το Νιούαρκ, μέσω Αθήνας, τον Μάρτιο του 2017, έπειτα από εισηγήσεις τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών», καταλήγει ο διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα και την Αλβανία.

Πηγή: Kathimerini.gr