Συνεδριάζει η G7 στις Βρυξέλλες για την εισβολή στην Ουκρανία

Την προσεχή Πέμπτη (24/3) θα συνεδριάσει η G7 στις Βρυξέλλες με θέμα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και τις κυρώσεις που θα πρέπει να της επιβληθούν

Συνεδριάζει η G7 στις Βρυξέλλες για την εισβολή στην Ουκρανία

Συνεδρίαση της G7, της ομάδας των επτά ισχυρότερων οικονομιών παγκοσμίως, με θέμα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη (24/3) στις Βρυξέλλες, την ίδια μέρα με τις συνόδους κορυφής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση.

Η συνάντηση θα εστιάσει «κυρίως στην κατάσταση στην Ουκρανία» και θα διεξαχθεί στο πλαίσιο των συνόδων κορυφής του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξάγονται επίσης στις Βρυξέλλες εκείνη την ημέρα, ανακοίνωσε η Κριστιάν Χόφμαν, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου.

Η Γερμανία προεδρεύει φέτος της G7, μέλη της οποίας είναι επίσης οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Ιταλία.

Το ΝΑΤΟ οργανώνει την ίδια μέρα έκτακτη σύνοδο κορυφής με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία, στην οποία θα συμμετάσχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που θα πραγματοποιήσει το ταξίδι αυτό στις Βρυξέλλες.

Σύνοδος των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θα διεξαχθεί επίσης την Πέμπτη στις 24 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, παρουσία του Αμερικανού προέδρου.