Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρομακτική νύχτα σε Κίεβο, Μαριούπολη και Χάρκοβο

Συντρίμμια πυραύλου που καταρρίφθηκε έπεσαν σε πολυκατοικία στο Κίεβο, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός ανθρώπου. Εκατοντάδες βρίσκονταν μέσα στο θέατρο - καταφύγιο που χτυπήθηκε στη Μαριούπολη.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρομακτική νύχτα σε Κίεβο, Μαριούπολη και Χάρκοβο

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν όταν συντρίμμια πυραύλου που καταρρίφθηκε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα έπεσαν σε πολυκατοικία στο Κίεβο, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Η 16 ορόφων πολυκατοικία χτυπήθηκε στις 05:02 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τις αρχές.

Απομακρύνθηκαν με ασφάλεια περίπου τριάντα κάτοικοι του κτιρίου. Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην πολυκατοικία κατασβέστηκε, πάντα σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν σήμερα τη Ρωσία πως κατέστρεψε χθες Τετάρτη με αεροπορικό βομβαρδισμό θέατρο στο οποίο είχαν καταφύγει πάνω από χίλιοι άνθρωποι στην πολιορκούμενη πόλη της Μαριούπολης.

Η Ρωσία αρνείται ότι οι δυνάμεις της έπληξαν το κτίριο, κατηγορεί εθνικιστές του τάγματος Αζόφ.

«Οι εισβολείς κατέστρεψαν το Δραματικό Θέατρο. Κτίριο όπου είχαν βρει καταφύγιο πάνω από χίλιοι άνθρωποι. Δεν θα το συγχωρήσουμε ποτέ», ανέφερε ο δήμος της Μαριούπολης μέσω Telegram.

Αλλη μια νύχτα βομβαρδισμών στο Χάρκοβο όπου, σύμφωνα με τους Ουκρανούς, οι Ρώσοι χτύπησαν κατοικημένες περιοχές στην περιοχή Μερέφα.

Πηγή: News247.gr